. Ma Ervin napja van.
Újabb 2 kilométer kerékpárút épül Szegeden
2019-02-14 18:01:54
Újabb 2 kilométer kerékpárút épül Szegeden

Újabb 2 kilométer kerékpárút épül Szegeden

Az elmúlt 25 évben Szegeden 5 százalékról 20 százalékra emelkedett a kerékpárral közlekedők aránya. Az többek között annak is köszönhető, hogy a város kerékpárút-hálózata folyamatosan növekszik, egyre több helyen lehet biztonságosan kerékpározni. Jelenleg is több fejlesztés zajlik, épül a sándorfalvi úti kerékpárút, Bordány felé is hamarosan elkezdődik az építkezés. Szegeden pedig a Tarján széle utcától a Bástya sorig épül meg egy új, 2 kilométer hosszú kerékpárút 227 millió forintból. A biciklisek nyártól használhatják majd az új utat.

A beruházás két választókerületet is érint, így két képviselő is dolgozott azon, hogy megépüljön a sokak által várt kerékpárút. Szénási Róbert kiemelte, Szeged élen jár mind a tömegközlekedés, mind a kerékpáros közlekedés fejlesztésében. Egyre nagyobb a forgalom a városban, ezért is van szükség az ilyen fejlesztésekre. A most épülő szakasz már meglévő kerékpárutakhoz csatlakozik, illetve azokat összeköti az algyői kerékpárúttal. Ennek köszönhetően pedig hamarosan Szegedről Algyőre is eljuthatunk kerékpárral.

Mészáros Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban folyamatosan változnak a közlekedési szokások, egyre többen használnak kerékpárt. A most épülő kerékpárúttal szemben három iskola is megtalálható, a Gedói Általános Iskola, a Deák Ferenc Gimnázium és a Krúdy Szakképző Iskola, ahová rengeteg diák jár és nagyon sokán kerékpárral. Az ő biztonságos közlekedésüket is elősegíti az új kerékpárút. A képviselő hozzátette, folyamatos volt a lakossági igény, hogy épüljön meg az új kerékpárút.

Nagy Sándor alpolgármester elmondta, a város több területén lesz kerékpárút fejlesztés, ezekre ebben az évben több mint 2 milliárd forintot fordít majd az önkormányzat. Többek között Tarján és Petőfi-telep között épül majd kerékpárút, Újszegeden pedig új nyomvonalakat festenek fel és épül kerékpárút a Logisztika Központhoz is. Emellett folytatódik a várost a környező településekkel összekötő kerékpárutak építése, például Bordány felé.

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>