. Ma Ervin napja van.
Teljesen elkészült a kereszteződés a Novotel Hotelnél
2018-12-09 13:22:09
Teljesen elkészült a kereszteződés a Novotel Hotelnél

Teljesen elkészült a kereszteződés a Novotel Hotelnél

A csomópont átalakításakor a kerékpáros és a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele volt ez egyik kiemelt szempont. Emellett cél volt a troliközlekedés meggyorsítása is, hogy a tömegközlekedési járművek ne rekedjenek meg az autók között a csúcsforgalomban.

Korábban volt egy olyan elképzelés, hogy körforgalmat alakítanak itt ki, amely biztosítja majd az átjutást a rakpartra is, ám ez annyira lelassította volna a forgalmat, hogy a trolibuszok ismét a feltorlódott gépkocsisorban rekedtek volna. Ezt végül is elvetették. A végső megoldás az lett, hogy a trolibuszok számára szélesebb sávot alakítottak ki, amelyet a kerékpárosokkal közösen használhatnak. Így már elférnek a járművek a másik közlekedési sávban a piros lámpánál várakozó személyautók mellett, a kerékpárosok pedig egy rövid átvezető szakasz segítségével biztonságosan ráhajthatnak a József Attila sugárút kerékpársávjára.

A felújítás részeként áthelyezték a megállókat is, az egyiket a Belvedere elé, a másikat pedig a Novotel oldalába. Ezzel egy időben új nevet is kaptak a megállók, amelyek immár a „Glattfelder tér” nevet viselik. Mindkét oldalon fedett buszvárót alakítottak ki, így esőben, hóban, szélben, tűző napsütésben is védik a járművekre váró utasokat. Két információs tábla is helyet kapott a megállókban, melyek segítségével nyomon lehet követni a járatok érkezését. A közlekedés átalakítására azért is volt szükség ezen a területen, mert így könnyebb az átszállás a 3-as, 3F-es, valamint a négyes villamosok irányába, és a 20-as 24-es számú buszok felé is rövidebb lesz az út.

A kerékpárosok számára jó hír, hogy a Stefánia sétány felől érkezők, most már közvetlenül kanyarodhatnak rá a körútra, onnan pedig a Felső-Tisza part irányába folytathatják útjukat, és ugyanez érvényes a másik közlekedési irányban is. Új zöldfelületeket is kialakítottak a Novotel melletti téren, ugyanis a régi betonborítást feltörték, egy részét kilinker burkolattal látták el, több helyen viszont parkosítottak.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>