. Ma Ervin napja van.
Ne számítsanak a jelzőlámpákra az Anna-kútnál a hétvégén
2019-03-01 22:29:15
Ne számítsanak a jelzőlámpákra az Anna-kútnál a hétvégén

Ne számítsanak a jelzőlámpákra az Anna-kútnál a hétvégén

Egy szakkivitelezővel kötött szerződést tavaly az önkormányzat egyes közlekedésbiztonsági felújításokra. Több jelzőlámpás csomópontban már kicserélték a hagyományos izzókat ledekre a jelzőlámpákban és forgalomirányító berendezéseket is cseréltek már a városban. Péntektől vasárnapig az Anna-kúti csomópontban dolgoznak.

März János, a munkát végző SIGNALTERV Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a most lecserélni kívánt berendezés már 25 éves és jól működött eddig, azonban megérett, hogy új kerüljön a helyre. Az új berendezés korszerűbb, és nagyobb üzembiztonságú.

A munkálatok idején, azaz vasárnap estig a csomópontban nem működnek majd a jelzőlámpák. Az ezeket irányító, több millió forintos vezérlőkészülék cseréje után ugyanis annak működését alaposan le kell tesztelni, ebben az SZKT munkatársai is részt vesznek majd.

März János kiemelte, nemcsak Szegeden, de az egész országban az Anna-kúti a legbonyolultabb csomópont, mivel az autók mellett jelentős a villamos, a busz és trolibuszforgalom is. És vannak a gyalogosok számára nyomógombos vezérlők is. A hétvégén az egész vezérlőberendezést leszerelik, kikábelezik, majd visszakábelezik, felszerelik és végül üzembe helyezik.

A szakemberek a türelem mellett azt kérik, hogy akik tudják, lehetőleg kerüljék el a hétvégén az Anna-kúti csomópontot. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor pedig fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>