. Ma Ida napja van.
Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort
2014-02-25 08:22:14
Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort

Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort

Az SZTE szenátusa elbírálta az egyetlen induló, jelenleg is rektor Szabó Gábor pályázatát. A szenátus 48 igennel támogatta a pályázatot, csupán egy ellenszavazat mellett.


A szenátus ülése után Dömötör Máté titkár arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi rektor mandátuma idén júniusban jár le. Az Emberi erőforrások minisztériuma tavaly novemberben írt ki pályázatot, melyre egyedül a jelenlegi rektor, Szabó Gábor pályázott.

 

Szabó Gábor az ülés eleján 10 percben foglalta össze pályázatát, melyre 48 igen szavazat mellett mindössze egyetlen nem szavazat érkezett. Dömötör elmondta, hogy a döntésről tájékoztatni fogják a fenntartót, személyéről majd a miniszter fog dönteni.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor 1954-ben született, fizikusdiplomáját 1978-ban Szegeden szerezte. Szakterületei az optika, kvantumelektronika és a spektroszkópia, kutatási területe a lézerfizikai vizsgálatok, festéklézerek elméleti modellezése, pikoszekundumos impulzusok előállítása, a bakteriorodopszinban lejátszódó ultragyors töltésszétválás vizsgálata. Egyetemi tanárként az SZTE optikai és kvantumelektronikai tanszékén dolgozik. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja lett 2004-ben, majd 2010-től rendes tagja. Tíz magyar, öt egyesült államokbeli és három német szabadalom kötődik a nevéhez. 2007-től a Magyar Innovációs Szövetség elnöki tisztét is betölti.

További híreink
Istenes László a TV2-től Felcsútra ejtőernyőzött
A feladat a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs igazgatói posztjának a betöltése, amit Istenes László „nagy örömmel és tisztelettel” fogadott el.
2021-04-03 20:11:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mága Zoltán egymillió forintot ajánl fel az Újpesten megkéselt rendőrnek és társának
Mága Zoltán a Facebook-oldalán számolt be arról, mennyire megrázta az Újpesten történt késes támadás híre. A hegedűművész úgy döntött, a támadás során megsérült rendőrnek...
2020-12-27 19:04:49, Hírek, Környezetünk Bővebben
Újabb részletek Maradona halálával kapcsolatban
A november 25-én elhunyt Diego Maradona nem fogyasztott alkoholt és kábítószert a halála előtti napokban - derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyv...
2020-12-23 20:20:25, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ami a rezidensek leinasozását illeti, azért szép lassan mondjuk már ki, hogy Orbán egy félművelt tahó – Gábor ...
Bővebben >>