. Ma Ervin napja van.
Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort
2014-02-25 08:22:14
Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort

Nagy többséggel támogatta a szegedi egyetem szenátusa a jelenlegi rektort

Az SZTE szenátusa elbírálta az egyetlen induló, jelenleg is rektor Szabó Gábor pályázatát. A szenátus 48 igennel támogatta a pályázatot, csupán egy ellenszavazat mellett.


A szenátus ülése után Dömötör Máté titkár arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi rektor mandátuma idén júniusban jár le. Az Emberi erőforrások minisztériuma tavaly novemberben írt ki pályázatot, melyre egyedül a jelenlegi rektor, Szabó Gábor pályázott.

 

Szabó Gábor az ülés eleján 10 percben foglalta össze pályázatát, melyre 48 igen szavazat mellett mindössze egyetlen nem szavazat érkezett. Dömötör elmondta, hogy a döntésről tájékoztatni fogják a fenntartót, személyéről majd a miniszter fog dönteni.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor 1954-ben született, fizikusdiplomáját 1978-ban Szegeden szerezte. Szakterületei az optika, kvantumelektronika és a spektroszkópia, kutatási területe a lézerfizikai vizsgálatok, festéklézerek elméleti modellezése, pikoszekundumos impulzusok előállítása, a bakteriorodopszinban lejátszódó ultragyors töltésszétválás vizsgálata. Egyetemi tanárként az SZTE optikai és kvantumelektronikai tanszékén dolgozik. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja lett 2004-ben, majd 2010-től rendes tagja. Tíz magyar, öt egyesült államokbeli és három német szabadalom kötődik a nevéhez. 2007-től a Magyar Innovációs Szövetség elnöki tisztét is betölti.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>