. Ma Ervin napja van.
Megfelelő ütemben halad a Partfürdőn turisztikai fejlesztése
2019-05-07 19:47:30
Megfelelő ütemben halad a Partfürdőn turisztikai fejlesztése

Megfelelő ütemben halad a Partfürdőn turisztikai fejlesztése

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman turisztikai vonzerejének fejlesztése a Tiszához kötődő aktív turisztikai szolgáltatások – vízi turizmus és horgászturizmus – feltételeinek kialakítása. A beruházás megvalósítása két részből áll. A projekt során egy új úszóműves kikötőállomás létesül, amely 48 kishajó kikötésére alkalmas, mindemellett az úszómű központi része tartalmaz egy 300 négyzetméter területű vízi pihenőhelyet is, egy 40 négyzetméteres büfével. A fejlesztés másik része a parton történő, több elemet tartalmazó építési feladatokból tevődik össze. Ennek az építési résznek kezdődtek meg a kivitelezési munkálatai március hónapban.

Közel egy hónappal a munkaterület átadása után a kivitelező GENÉV Kft. elérte a 25 %-os készültségi fokot a projekt építési munkálatainak megvalósítását illetően. Megkezdődött a 250 méter hosszú parti sétány elkészítése, amely a sólyapályát, a horgászpályát, és az új úszóművet köti össze a meglévő utakkal. A kertészeti tervnek megfelelően megtörtént a fák és cserjék elültetése is. Elindult a 77 méter hosszú sólyapálya kialakítása, ami a kishajók biztonságos és kényelmes vízre helyezésének lehetőségét biztosítja majd. Mindezek mellett az egyik leglátványosabb változás – ami a szegedi oldalról is szembetűnő – a leendő közel 300 m hosszú horgászpálya kialakítása, amelyhez kapcsolódóan a bozót- és cserjeirtás, valamint a tereprendezés után teljesen átalakult az újszegedi partszakasz. A projekt kiemelt célja, a Tisza, mint helyi és térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező természeti adottság turisztikai célú, hasznosításának fejlesztése. A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kempinget, kikötőt és horgászhelyet magában foglaló rekreációs szabadidőpark komplexum valósul meg, a gyógy- és termálfürdővel egybeépített hotel szomszédságában.

Utoljára frissítve: 2019-05-07 19:48:37

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>