. Ma Ervin napja van.
Még ebben az évben megújul a Stefánia
2019-01-16 13:07:04
Még ebben az évben megújul a Stefánia

Még ebben az évben megújul a Stefánia

Az önkormányzat 160 millió forintot fordított saját forrásból a Burger és a Politzer házak felújítására. Az utóbbi épület már teljes pompájában tündököl, a Burger házat még állványzat veszi körül, de a tervek szerint másfél héten belül ott is kész lesznek a kivitelezők.

Ezekkel a munkákkal kezdődött meg a Stefánia rekonstrukciója, a terület további rekonstrukciója uniós forrásokból történik majd.

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester elmondta a közbeszerzési eljárások lassítják le a beruházásokat, mivel két alkalommal megy át központi ellenőrzésre a dokumentáció. Általában 2-3 hónapig tart magának a kiírásnak, majd utána a döntésnek a hatósági ellenőrzése.

Előreláthatóan így 2019. közepén, az első félév végén tud majd az önkormányzat leszerződni a nyertes kivitelezővel. A beruházás során teljesen új arculatot kap majd Szeged belvárosának ezen része.

Nagy Sándor elmondta, a leglátványosabb fejlesztés a múzeum előtti szökőkút teljes rekonstrukciója lesz. Emellett a Stefánia északi végén, a szakközépiskola előtt díszteret alakítanak ki, valamint megújul a Roosevelt téri játszótér, a terület pedig díszburkolatot kap.

Emellett megújul a vendéglátóhely is a Belvárosi híd alatt, valamint új nyilvános illemhelyet is kialakítanak a Vár utcában. A Stefánia rekonstrukciója a tervek szerint együtt zajlik majd a Móra Ferenc Múzeum átépítésével.

Utoljára frissítve: 2019-01-16 13:08:44

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>