. Ma Ervin napja van.
Kiemelkedően sikeres Szegeden a bérlakásprogram
2018-12-05 09:34:48
Kiemelkedően sikeres Szegeden a bérlakásprogram

Kiemelkedően sikeres Szegeden a bérlakásprogram

Hétfőn délután az idei utolsó pályázat nyerteseit köszöntötték a városházán. Velük együtt összesen hatszáz család költözhetett be új lakásába, amelyeke az IKV újított fel. A program az országban egyedülálló. Az elmúlt három évben folyamatosan tették rendbe az ingatlanokat, majd azokat pályázat útján adták bérbe a rászorulóknak. A programra eddig 1,5 milliárd forintot fordított a város.

Botka László az ünnepélyes átadón elmondta, a kormány csak a magasabb jövedelműeknek kedvez az otthonteremtő támogatásával. Azonban nagyon sok olyan család él az országban és Szegeden is, akik nem tudnak önerőből lakáshoz jutni. Nekik segít a szegedi önkormányzat ezzel a programjával és próbálunk igazságosak lenni. – tette hozzá a polgármester

Az önkormányzat legutóbbi pályázatán 45-en juthattak a piaci árnál lényegesen olcsóbb bérleti díjú lakáshoz. Az egyik család például három gyerekkel kezdhet most új, önálló életet.

Egy-egy lakás felújítására 2,8-3,8 millió forintot fordítanak, ennek költségei azonban folyamatosan emelkednek.

Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a lakásokat teljes egészében felújítják, többek között kicserélik az összes gépészetet, elektromos hálózatot, burkolatokat, kijavítják a nyílászárókat, és amennyiben szükséges kicserélik a berendezési tárgyakat.

Az önkormányzat szociális bérlakáspályázatának legújabb 45 nyertese heteken belül beköltözhet a lakásokba, így a karácsonyt és az újévet is már az új otthonukban ünnepelhetik.

 

 

Utoljára frissítve: 2018-12-05 09:35:15

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>