. Ma Ervin napja van.
Egyetértésben szavazták meg az új jóléti csomagot Szegeden
2019-05-17 19:41:42
Egyetértésben szavazták meg az új jóléti csomagot Szegeden

Egyetértésben szavazták meg az új jóléti csomagot Szegeden

Botka László, Szeged polgármestere május 1-jén az újszegedi ligetben jelentette be, hogy a szolidaritás jegyében új támogatásokat vezet be a város. A szegedi nyugdíjasok alanyi jogon megkapják a pénzt október 15-ig, az idősek világnapja alkalmából. Az 1-8. évfolyamos iskolás gyermekek szüleinek igényelniük kell a tanévkezdési támogatást. A kérelem május 21-től nyújtható be. A támogatás összegének kifizetése a benyújtás időpontjától függ, augusztus 31-ig kell folyósítani, ha a kérelmet július 31-ig benyújtották, szeptember 30-ig, ha ezt követően adták be az igényt.

Az új szociális intézkedéseket a város dinamikusan fejlődő gazdasága tette lehetővé. Szegeden az idei évben a tervezettnél egymilliárd forinttal magasabb lesz a helyiadóból befolyó összeg. Ennek a felét költi a város az új jóléti csomagra, a másik felét pedig Szeged további fejlesztésére. A támogatás összesen 34 ezer szegedi nyugdíjast és 11 ezer általános iskolás gyermeket érint.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>