. Ma Ervin napja van.
Cukiságbomba! Így látják a dinókat az óvodások
2018-12-18 11:29:24
Cukiságbomba! Így látják a dinókat az óvodások

Cukiságbomba! Így látják a dinókat az óvodások

A dinoszauruszok legnagyobb rajongói – és szakértői – kétségtelenül az óvodások, akik sokszor többet tudnak az őshüllőkről, mint a felnőttek. Sőt, sok esetben olyan információnak is a birtokában vannak, melyekre eddig a tudósok sem tudtak fényt deríteni. A Móra Ferenc Múzeum szegedi dinó-kiállítása apropóján most őket, az ovis szakértőket kérdezték a dinoszauruszok világáról egy videóban.

Sokat megtudhatunk például arról, hogyan töltötték a szabadidejüket: nem volt játékuk, de beszélgettek főként arról, hogy mit szeretnének enni. Emellett bújócskát, fogócskát játszottak egymással, valamint szuperek voltak és erősek.

A személyiségük kapcsán megoszlottak a vélemények: egyes „szakértők” szerint sok dinó gonosz volt és csak némelyik jó, de mások szerint a dinoszauruszok kedvesek voltak, csak éhesek. Dinótápot majszoltak, tehát nem ették meg az embereket, sőt, barátkoztak is velünk.

A dinók eltűnése kapcsán a meteorok szerepét is többféleképpen magyarázták. Az egyik kis szakértő szerint „ami csinálja a hullócsillagokat, az véletlenül nagyon nagy lett és belement a vulkánba”, ez okozta a katasztrófát. Mások szerint viszont a meteor „szétárasztotta az egész dinóvilágot, és akkor a dinók nem tudtak úszni”, így nem élték túl a becsapódást.

Aki testközelből szeretné bizonyítani vagy cáfolni a kis szakértők által elmondottakat, azokat január 13-ig várja a Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz kiállítása Szegeden.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>