. Ma Ervin napja van.
A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett
2019-01-17 19:49:09
A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett

A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közös sajtóközleményt teljes terjedelmében közöljük:

 „Az ellenzéki pártok országosan és Szegeden is egyértelművé tették, hogy kiállnak a munkavállalók és családtagjaik mellett a Fidesz kormány méltánytalan és megalázó intézkedéseivel szemben. Éppen ezért támogatjuk a szakszervezetek és civil szervezetek holnapi figyelemfelhívó demonstrációit. A kormány ugyanis továbbra sem tárgyal érdemben a munkavállalók reprezentatív szervezeteivel, és a tavaly év végén elfogadott rabszolgatörvényt továbbra is életben tartja.

A múlt év decemberi gyalázatos és vitatott módon elfogadott Munka törvénykönyve legújabb módosítására az egész ország megmozdult és nemet mondott a fideszes arroganciára. A munkavállalók jogai jelentős mértékben csorbultak az elmúlt években. Megszüntették a korkedvezményes nyugdíjakat, mely becsületes magyar dolgozók életét nehezítette meg. A munka törvénykönyvének 2012-es hatályba lépésével pedig a korábbinál jóval kiszolgáltatottabbá váltak, háttérbe szorultak korábbi jogaik, csökkent érdekérvényesítő képességük, a sztrájk szervezésének ellehetetlenítésével kivették a munkavállalók és szakszervezetek kezéből a leghatékonyabb fegyverüket. Orbán Viktor kormánya semmibe veszi a magyar munkavállalók érdekeit, méltatlan helyzetbe kényszeríti az alacsony béren fogvatartott aktív, dolgozói rétegeket.

A munkavállalók jogait ért hátrányos és igazságtalan törvényi változások miatt a magyar társadalom soha nem látott egységben mond nemet a fideszes rabszolgatörvényekre. A demokratikus eszközöket kihasználva a kormány kinyújtott karjához, a megyei kormánybiztoshoz fordulnak a szakszervezetek, az ellenzéki pártok, valamint a civil szervezetek a január 18-án, pénteken 15.00 órától kezdődő rendezvény keretén belül a szegedi Rákóczi téren.”

A figyelemfelhívó akcióhoz a következő szegedi pártok csatlakoznak: Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd, Lehet Más a Politika, Jobbik Magyarországért Mozgalom.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>