. Ma Bernadett napja van.
A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett
2019-01-17 19:49:09
A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett

A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közös sajtóközleményt teljes terjedelmében közöljük:

 „Az ellenzéki pártok országosan és Szegeden is egyértelművé tették, hogy kiállnak a munkavállalók és családtagjaik mellett a Fidesz kormány méltánytalan és megalázó intézkedéseivel szemben. Éppen ezért támogatjuk a szakszervezetek és civil szervezetek holnapi figyelemfelhívó demonstrációit. A kormány ugyanis továbbra sem tárgyal érdemben a munkavállalók reprezentatív szervezeteivel, és a tavaly év végén elfogadott rabszolgatörvényt továbbra is életben tartja.

A múlt év decemberi gyalázatos és vitatott módon elfogadott Munka törvénykönyve legújabb módosítására az egész ország megmozdult és nemet mondott a fideszes arroganciára. A munkavállalók jogai jelentős mértékben csorbultak az elmúlt években. Megszüntették a korkedvezményes nyugdíjakat, mely becsületes magyar dolgozók életét nehezítette meg. A munka törvénykönyvének 2012-es hatályba lépésével pedig a korábbinál jóval kiszolgáltatottabbá váltak, háttérbe szorultak korábbi jogaik, csökkent érdekérvényesítő képességük, a sztrájk szervezésének ellehetetlenítésével kivették a munkavállalók és szakszervezetek kezéből a leghatékonyabb fegyverüket. Orbán Viktor kormánya semmibe veszi a magyar munkavállalók érdekeit, méltatlan helyzetbe kényszeríti az alacsony béren fogvatartott aktív, dolgozói rétegeket.

A munkavállalók jogait ért hátrányos és igazságtalan törvényi változások miatt a magyar társadalom soha nem látott egységben mond nemet a fideszes rabszolgatörvényekre. A demokratikus eszközöket kihasználva a kormány kinyújtott karjához, a megyei kormánybiztoshoz fordulnak a szakszervezetek, az ellenzéki pártok, valamint a civil szervezetek a január 18-án, pénteken 15.00 órától kezdődő rendezvény keretén belül a szegedi Rákóczi téren.”

A figyelemfelhívó akcióhoz a következő szegedi pártok csatlakoznak: Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd, Lehet Más a Politika, Jobbik Magyarországért Mozgalom.

További híreink
Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
Egyedi kóddal és dézsmazárral látják el a jövőben a vényköteles gyógyszerek dobozát. Ennek segítségével ellenőrizhető minden készítmény eredetisége, és az, hogy kibontott...
2019-02-17 13:03:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
Ez évi első ülését tartotta pénteken Szeged Megyei jogú város közgyűlése. Ahogy az már lenni szokott, a februári ülés legfontosabb kérdése, hogyan alakul a város éves köl...
2019-02-17 11:11:33, Hírek, Fókuszban Bővebben
Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatást végez 2019. február 18. és 22. között Makkosháza és Baktó városrészekben.
2019-02-17 11:02:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Január 31-én lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák, amelyekkel már csak jövő héten csütörtök éjfélig lehe...
Bővebben >>