. Ma Orbán napja van.
Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár 120 éves múltra tekint vissza. Jelenleg több mint 1 500 tagja van a kamarának a kereskedelem, ipar, szolgáltatás, kézműipar területéről. Ezek a vállalkozások a megye gazdasági erejének felét reprezentálják.

A kamarai törvény továbbra is fontos közfeladatokat szán a köztestületeknek, ezért a kamara a jövőben is hivatásának tekinti a gazdaság fejlődésének és önszerveződésének előmozdítását, az üzleti forgalom tartós biztonságának, a piaci magatartás tisztességének és a gazdasági tevékenységet folytatók együttes érdekei érvényesülésének megteremtetését és megőrzését.

 

Magyarország EU csatlakozását követően különös jelentősége van a kamaráknak. A vállalkozások jelentős hányadának egyedül óriási erőpróbát jelent mindenre odafigyelni, időben felkészülni a változásokra, megfelelni az előírásoknak, lépést tartani a nemzetközi versennyel, megtalálni a megfelelő partnereket. A kamarák szerepe, hogy a piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, gazdasági elemzésekkel, előrejelzésekkel, javaslatokkal, megbízható, leinformálható üzleti kapcsolatok kiépítésével, jogi-, adó- és egyéb tanácsadással hatékonyan segítse tagjait, a gazdasági élet szereplőit. Mindezek érdekében a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara cégnyilvántartást és Közép-Kelet-Európai Üzleti Információs Rendszert működtet. 

 

A kamara jelentős szerepet játszik az iskolarendszeren kívüli gyakorlati képzés megyei szervezésében, felügyeletében, a szakmai gyakorlati oktatásban, vizsgáztatásban.

 

Változatlanul cél a helyi erőforrásokra és a humán tőkére épülő, intenzív gazdasági növekedés feltételeinek elősegítése, a versenyképes, erős középvállalati háttér megteremtése. Ehhez pénzügyi forrást biztosít a megyei kamara tagjainak az Innovációs és a Gazdaság- és Kereskedelemfejlesztési Alapja révén.

Intézmények - Szolgáltatók
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a ...
Bővebben >>