SZEGEDI HÍRHATÁR - Teljesen megújult a Tünde téri óvoda

SZEGEDI HÍRHATÁR
   
 2019.08.17.
 Szombat
Ma Jácint napja van.
Holnap Ilona napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 08. 20:16     


Teljesen megújult a Tünde téri óvoda
Péntek délután adták át a felújított Tünde téri óvodát. A 330 millió forintból megvalósult beruházás keretében közel 6 hónap alatt szinten teljesen átalakult, megszépült és korszerűsödött az épület.

A megnyitó előtt már nagyon sok kisgyermek és szülő érkezett az óvodába, akik körbejárták a megújul épületet és rácsodálkoztak az óvónők által rajzokkal díszített színes falakra, a termekre, az új tortaszobára. Mindenki nagyon elégedett volt a látottakkal.

Bereczkiné Himmelsbach Erzsébet, az óvoda vezetője elmondta tavaly júliusban adták át a kivitelezőnek a terepet és idén január 21-én költözhettek vissza a teljesen megújult épületbe. Az óvodába 132 gyerek jár, akik óriási örömmel vették birtokukba a megújult épületet. „A dolgozók és a gyerekek is nagyon várták már ezt a pillanatot. Csodálatos és felemelő érzés volt!” – tette hozzá. A kicsik először még bizonytalanok voltak, de utána gyorsan megtalálták mindennek a helyét. – mesélte az óvoda vezetője.

Bereczkiné hangsúlyozta, végre olyan épületben dolgozhatnak, ahol a környezeti és tárgyi feltételek maximálisan adottak a munkához. „Nagyon régen vágytunk már egy tornaszobára, amely végre elkészült és egy fejlesztőszobát is kialakítottak a felújítás során, amely Szegeden egyedülálló.” – mondta.

Botka László polgármester avatóbeszédében hangsúlyozta, egy ember életében a 45 év nem nagy idő, de egy épületnél igen. Mivel a Tünde téri óvoda 1974-ben épült és az eltelt 45 évben nem történt korszerűsítés, így mindenképpen ráfért már a felújítás. Az önkormányzat 330 millió forintot fordított a beruházásra, ebből 230 millió forintot uniós pályázatból, 100 millió forintot pedig saját forrásból.

A fejlesztés során megújultak az épületgépészeti rendszerek, a homlokzati nyílászárók, a vizesblokkok egy része és a burkolatok. Az épület kiegészítő homlokzati hőszigetelést kapott, a lapostető hő- és vízszigetelést biztosító rétegeit felújították, továbbá a régi homlokzati nyílászárókat is lecserélték korszerű, hőszigetelő bukó-nyíló ablakokra és ajtókra. Az épület vízszigetelése az idők folyamán elöregedett, így a padlók burkolatát teljesen le kellett cserélni. A hőközpontot, fűtési és elektromos rendszert modernizálták, ahol szükségessé vált, az elektromos és gépészeti vezetékek eltakarására álmennyezetet alakítottak ki. Az épület belső tereinek elrendezése részben megváltozott, valamint a falak három rétegben új festést kaptak. A projekt részeként az épület egy részét akadálymentesítették.

Botka László megköszönte a szülők és az óvoda dolgozóinak türelmét és kitartását, hisz a felújítás időtartama alatt a Temesvári körúti intézményben helyezték el a gyerekeket és a dolgozókat. Az önkormányzat erre az időszakra egy autóbuszt biztosított annak érdekében a szülőknek, hogy megkönnyítsék az utazást.

Botka László kiemelte, az önkormányzat egy több éves bölcsőde- és óvodafejlesztési programot valósít meg, amelynek keretében eddig négy intézményt újítottak fel teljes körűen. Ebben az évben további három másik óvoda átalakítása történik majd meg.

A polgármester azt is elmondta, az idei évi költségvetésben a gyermekintézmények korszerűsítésére 2,8 milliárd forintot kíván fordítani a város. Ebből 2 milliárd uniós forrásból származik, 800 milliót pedig a város saját forrásból biztosít a programra.


További hírek

  Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren
2019. 08. 08. 22:18 szegedi-hirhatar.hu
  Nemsokára már látható lesz az új sportuszoda épülete
2019. 08. 08. 22:13 szegedi-hirhatar.hu
  Újra járható a Belvárosi híd
2019. 08. 08. 22:09 szegedi-hirhatar.hu
  Drágult a gázolaj szerdán
2019. 07. 31. 22:34 szegedi-hirhatar.hu
  Brutálisan megdrágultak a zöldségek
2019. 07. 31. 22:31 szegedi-hirhatar.hu
  Végéhez közeledik az őszi búza betakarítása
2019. 07. 31. 22:25 szegedi-hirhatar.hu
  Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél
2019. 07. 21. 22:21 szegedi-hirhatar.hu
  Folytatódik a szegedi science park kialakítása
2019. 07. 21. 22:15 szegedi-hirhatar.hu
  A Bajnokok Ligája négy közé jutás a Mol-Pick Szeged célja
2019. 07. 21. 22:02 szegedi-hirhatar.hu
  Drágulnak az üzemanyagok szerdán
2019. 07. 15. 19:33 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport