SZEGEDI HÍRHATÁR - Szabó Sándor: Ez a „rabszolgatörvény” elfogadhatatlan!

SZEGEDI HÍRHATÁR
   
 2019.01.20.
 Vasárnap
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 11. 15:43     


Szabó Sándor: Ez a „rabszolgatörvény” elfogadhatatlan!
A Fidesz ismét rátámadt a magyar munkavállalókra – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján. A Munka Törvénykönyvének megváltoztatásával nem az emberek, hanem a multik érdekeit szolgálja a kormány. A módosítások elfogadása ellen minden eszközzel fellép az ellenzék.

Felháborító és alattomos dolog, amit a munkavállalók ellen tervez a kormány, és ahogy a külföldi multik és tőke érdekeit védik. – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő a szegedi Fidesz iroda előtti keddi sajtótájékoztatóján.

A keleti nyitás után az túlmunka brutális emelésével az ázsiai munkamodell bevezetését is el akarja érni az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a fideszes képviselők nem járnak az emberek között, mert akkor tudnák, hogy jelenleg is nagyon sokat túlóráznak a dolgozók és ezt megemelni már támadás a családok ellen. A munkavállalók ezt a „rabszolgatörvényt” család ellenesnek, teljesen szakmaiatlannak, alattomosnak és aljasnak tartják – mondta Szabó Sándor. A képviselő kiemelte, a magyar munkavállalók már most is 1840 órát dolgoznak, messze a legtöbbet Európában.

Az ellenzék egységesen fellép a „rabszolgatörvény” ellen és minden eszközzel megpróbálja megakadályozni annak elfogadását. Szabó Sándor arra is felhívta a figyelmet, szinte valamennyi szakszervezet elutasítja a módosítást és tízezreket vittek a hétvégén az utcára, hogy közösen tiltakozzanak a kormány döntése ellen.

A Parlament szerdán dönt a törvény módosításáról. „Felszólítjuk B. Nagy Lászlót, Szeged fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ne szavazza meg ezt a munkavállalókat hátrányosan érintő törvényt!” – mondta Szabó Sándor, aki hozzátette, minden eszközzel megpróbálják megakadályozni a „rabszolgatörvény” elfogadását.

Kozma József, az MSZP városi elnöke szerint a Munka Törvénykönyvének módosítása a munkavállalók kizsákmányolását segíti elő és erősíti az emberek kiszolgáltatottságát. „Kinek az érdekében áll a módosítás?” – tette fel a kérdést a képviselő, amit azonnal meg is válaszolt: „Azoknak a munkáltatóknak, akik innen számolatlanul, illetve utólagos elszámolással kívánják kizsigerelni a munkavállalókat.”

A sajtótájékoztatón Szabó Sándor a hétfői parlamenti botránnyal kapcsolatban elmondta, szégyenletes, amit Kövér László házelnök megengedett magának, ahogy beszél az ellenzéki képviselőkkel, és ahogy kénye-kedve szerint alkalmazza a házszabályt. Felháborítónak tartja azt is, hogy Kövér a tegnapi ülés alatt felvonultatta a kormányőrséget. „Milyen országban élünk? Mire gondolnak, hogy fegyverrel járunk a parlamentbe? Szégyelljék magukat!” – fakadt a képviselő. Szabót a tegnapi ülésen több ellenzéki képviselővel együtt kizárták a parlament munkájából. Ennek következményeként nem vehet részt az országgyűlés munkájában, valamint pénzbüntetést is kap, amelynek mértékéről később dönt majd a házbizottság. „ A büntetést büszkén vállalom, mert a magyar dolgozók százezreiért álltunk ki, a rabszolgatörvény visszavonásáért harcoltunk!” – mondta a képviselő.


További hírek

  Mentőautó szimulátor segíti az orvosképzést
2019. 01. 19. 18:16 szegedi-hirhatar.hu
  Több szolgáltatásának árát is emeli a Magyar Posta
2019. 01. 19. 11:54 szegedi-hirhatar.hu
  Közlekedéslassító demonstráció tartottak Szegeden
2019. 01. 19. 08:45 szegedi-hirhatar.hu
  Harmadszor rendezik meg Szegeden a Kulturális Piacot
2019. 01. 18. 12:04 szegedi-hirhatar.hu
  Péntektől a gázolajért ismét többet kell fizetni
2019. 01. 18. 11:37 szegedi-hirhatar.hu
  A szegedi pártok közös közleményben álltak ki a pénteki demonstráció mellett
2019. 01. 17. 19:49 szegedi-hirhatar.hu
  Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott Szegeden
2019. 01. 17. 19:33 szegedi-hirhatar.hu
  A Botka László elleni fideszes hadjárat forgatókönyve
2019. 01. 17. 09:56 hirhatar.hu
  Nagy az elégedetlenség a pedagógusok körében is
2019. 01. 16. 13:30 szegedi-hirhatar.hu
  Még ebben az évben megújul a Stefánia
2019. 01. 16. 13:07 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport