SZEGEDI HÍRHATÁR - Soha nem látott összefogás Szegeden az Orbán-kormány ellen

SZEGEDI HÍRHATÁR
   
 2019.06.20.
 Csütörtök
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 22. 17:32     


Soha nem látott összefogás Szegeden az Orbán-kormány ellen
Hét szervezet közösen hívja tüntetni a szegedieket január 3-án, délután 5 órára az Orbán-kormány ellen. Információk szerint a kezdeményezéshez a szakszervezetek is csatlakoznak majd. Ilyen széleskörű összefogás még nem volt a kormány ellen.

1. Kérjük a rabszolgatörvény azonnali visszavonását!

2. Kérjük az Európai Ügyészséghez való csatlakozást!

3. Kérjük a rendőri túlórák csökkentését, megszüntetését!

4. Kérjük a független igazságszolgáltatást!

5. Kérjük a független médiát!

Ez az az öt pont, amely elérése érdekében szervez tüntetést hét szervezet, a Szegedi Civil Háló, a Köz-Hasznáért Mozgalom, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum hívja utcára az embereket. Az akcióhoz valószínűleg a szakszervezetek is csatlakozni fognak.

Tarnay Kristóf Ábel, a Szegedi Civil Háló képviselője elmondta, Szegeden végre megvalósult az összefogás az ellenzéki oldalon, amelybe a demokráciaellenes, illiberális kormány nem tud éket verni. Az együttműködést az hozta össze, hogy közösen lépjenek fel a kormány munkavállalókat kizsigerelő rabszolgatörvénye, a média elfoglalása és a jogállam eltiprása ellen.

Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő kiemelte, a parlament december 12-én törvénytelen módon fogadta el a Munka Törvénykönyvének módosítását, amely a magyar munkavállalók legnagyobb része szerint családellenes és nem véletlen, hogy mindenki csak rabszolgatörvényként emlegeti. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szegedi képviselőtestület pénteki ülésén Botka László polgármester előterjesztésére egy olyan határozatot fogadott el, amely a város cégeinél megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását. Ez több mint 2000 embert érint a városban. A politikus azt is kiemelte, Orbán Viktor hiába mondja a tüntetőkre, hogy csőcselék, az utcára vonulók 99 százaléka békés eszközökkel tiltakozik a munkavállalók rabszolgasorba taszítása ellen és elege van abból a rendszerből, amit a fidesz kormány képvisel. A legújabb közvéleménykutatási eredményeket is ismertette Szabó Sándor. Ezek szerint a megkérdezettek 66 százaléka egyetért a tüntetőkkel, 83 százalékuk pedig elutasítja a rabszolgatörvényt.

Tóth Péter, a Jobbik képviselője szerint „Az a kormányzat, amely csőcseléknek nevezi az ellene tüntetőket, az a bukás szélére sodorja önmagát”.

Fehér Attila, az LMP képviselője arról beszélt, a mostani kormány nem tekinti partnernek az embereket és minden bizonnyal nem fog visszalépni ettől a törvénytől. Ezért az ellenzék sem hátrálhat meg, de az erőteljes fellépés érdekében szükség van mindenkinek a támogatására, hogy visszakozásra kényszerítsék a kormányt. „Nagyon fontos, ha összefogunk mindannyian, akkor el tudjuk érni céljainkat.”

Körmendi Zoltán, a Momentum képviselője arról beszélt, a fiatalok az egyik legkiszolgáltatottabb munkavállalói réteg, mivel sokszor a tanulás mellett vállalnak munkát, illetve pályakezdőként ne tudják jogaikat érvényesíteni. Nem véletlen tehát, hogy a tiltakozók között nagyon sok fiatal volt.

Tóth Sándor, a Köz-Hasznáért Mozgalom képviselője szerint az elmúlt 8 évben a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy lebontsa a demokráciát. Sok-sok lépést eltűrt a magyar társadalom, de a rabszolgatörvény elfogadása „kiverte a biztosítékot” az embereknél.

Kovács Tamás, a Párbeszéd képviselője elmondta, január 3-án 17 órára a Dugonics térre várják a szegedieket a tüntetésre, amelynek szlogenje „Védjük meg Szegedet!” A tömeg innen átvonul a Kárász utca–Széchenyi tér–Kossuth Lajos sugárút útvonalon a Rákóczi térre, a kormányhivatalhoz. „Védjük meg Magyarországot, védjük meg Szegedet a Fidesz rablókormányzása ellen és közösen álljunk ki az igazunkért!”


További hírek

  Ma olcsóbb lett az üzemanyag, sőt péntektől a benzinért még kevesebbet kell fizetni
2019. 06. 19. 20:47 szegedi-hirhatar.hu
  Pénteken indul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada
2019. 06. 19. 20:42 szegedi-hirhatar.hu
  Meghalt Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező
2019. 06. 19. 20:38 szegedi-hirhatar.hu
  Befejeződött a szegedi Odessza városrész közterületeinek megújítása
2019. 06. 15. 18:15 szegedi-hirhatar.hu
  Megdőltek a melegrekordok
2019. 06. 15. 18:11 szegedi-hirhatar.hu
  Hétfőtől újra használhatják a rakpartot az autósok
2019. 06. 14. 10:34 szegedi-hirhatar.hu
  Pénteken tovább csökkent az üzemanyagok ára
2019. 06. 14. 10:15 szegedi-hirhatar.hu
  A szegedi önkormányzat saját forrásból végeztet szúnyogirtást a hétvégén
2019. 06. 14. 10:12 szegedi-hirhatar.hu
  Hamarosan indul a csúcsforgalom a határátkelőhelyeken
2019. 06. 11. 20:32 szegedi-hirhatar.hu
  Bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát
2019. 06. 11. 20:21 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport