. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház
2019-09-11 20:32:14
Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Az évadnyitó társulat ülésen a szakember elmondta, hogy az intézmény célja színvonalas előadásokat nyújtani a báb műfaját szerető közönségnek a legkisebbektől kezdve a felnőttekig.

A bábszínház szeptember 1-jén már megtartotta az évad első premierjét, de Kardos Tünde japán mesék alapján írta Holdodiglan című műve a bérletes előadások között is szerepel majd.

Október 6-án tartják A Szemüveges Szirén című darab ősbemutatóját. Dunajcsik Mátyás művét Scheneider Jankó írta bábszínpadra. December 1-jétől játsszák a Pinokkió című zenés marionettjátékot Adela Moldovan rendezésében.

Február elejétől szerepel a klasszikus népmese alapján írt A kiskakas gyémánt félkrajcárja című darab a műsoron. Szilágyi Bálint író feldolgozásában fontos szerep jut ökotudatosságnak, kukásautók és dömperek is feltűnnek majd a színpadon.

Néhány éve indították el Kamarateremben a legkisebbnek szóló előadásokat. Ezek között az első új darab a Szabadkai Gyermekszínház Pancsoló-maszatoló című produkciója lesz, melyet Branislav Trifkovic írt és rendezett. Márciusban pedig Kovács Petra Körös-körül című meséjét mutatják be.

A felnőtt közönség az Ibsen művéből és a Lewis Carol Alice Csodaországban című meseregényéből készült Nóra, valamint a Kafka hotel című vendégprodukciókat láthatja a szegedi bábszínházban.

Screen shoot címmel a társulat az előző évadban mutatta be középiskolásoknak szóló tantermi előadását, a produkciót újabb helyszíneken játsszák, nemcsak Szegeden, hanem távolabbi helyszíneken is.

A társulat hamarosan Szabadkán vendégszerepel a 26. Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztiválon, majd Aradon lépnek föl a nemzetközi marionettfesztiválon, novemberben pedig Temesváron játszanak a szegedi bábművészek - közölte az igazgató.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>