. Ma Ákos, Bátor napja van.
UV-C fénnyel a Covid-19 ellen?
2021-01-24 21:36:11
UV-C fénnyel a Covid-19 ellen?

UV-C fénnyel a Covid-19 ellen?

Éppen ezért most a koronavírus elleni legfontosabb intézkedésekről és egy speciális légfertőtlenítő módszerről olvashat bővebben.

 

Covid-19, amit most tudunk róla

 

A járvány alapjaiban rengette meg a világot, s mióta kirobbant, hazánkban is számos óvintézkedést vezettek be. De mit tudunk a vírusról? Tudjuk, hogy különböző módjai vannak a terjedésének. A beszéd és köhögés által légtérbe kerülő cseppek által is fertőz, legalábbis ez az egyik módja. 

 

A levegőbe jutó cseppek nagysága meghaladja a 300 mikrométert, és ezek szinte azonnal a földre esnek. Ezzel szemben a kilélegzett aeroszol cseppek 100 mikrométer nagyságúak, és akár több órán át is a légtérben maradhatnak. 

 

Az amerikai járványügy megerősítései szerint felmerültek olyan esetek, amikor a vírus a két métert meghaladó távolság esetén is fertőzött. Ilyenkor bizony a betegség a nem kellőképpen szellőző terekből indult ki. 

 

Miért kedvez a zárt légtér a Covid-19-nek?

 

A Colorado Egyetem zárt légterekhez fűződő kutatása meglepő eredményekkel szolgál.

 

A vizsgálat során a másfél méter távolságot vették alapul. A kutatók szerint a legfontosabb a maszk viselete, a zárt térben eltöltött idő minimumra csökkentése és a megfelelő szellőztetés biztosítása. Ezekkel kiküszöbölhető a megfertőződés kockázata.

 

A modellben többféle helyiséget is számításba vettek; családi lakást, kocsmát, iskolát. A kutatás tanulsága, hogy ha minden ember visel is maszkot, de nincs ideális szellőztetés a térben, akkor jelentős lesz a fertőzés esélye. Ezzel szemben a maszk viselése, a szellőztetés és a rövid idejű tartózkodás mellett csak a fertőzött személy közvetlen közelében tartózkodók kapják el a vírust. 

 

De miért ne használnánk ki az UV-C előnyeit a Covid-19 ellen? A Hollandimpex felület- és légfertőtlenítő készülékei lehetővé teszik az adott helyiség vagy épület légterének megfelelő mértékű csírátlanítását. 

 

Légtisztítás UV-C fénnyel

 

A germicidlámpák az UV-C fény hatását hasznosítják az üzemeltetésük során. Ezek a készülékek könnyedén elpusztítják a légtér mikroorganizmusait is, mint amilyen a penész, a gomba vagy bármilyen más kórokozó. Ennek köszönhetően jelentősen mérsékelhető a megfertőződés esélye. 

 

Az egészségügyben szabadon sugárzó, gurulós állványokkal ellátott készülékeket alkalmaznak, azonban ezek mellett nem ajánlott a helyiségben tartózkodni. Azonban vannak már otthon is alkalmazható, zárt rendszerű termékek, amelyek bátran működtethetőek emberek mellett is. Végül, a bevásárlóközpontok és irodaházak légtisztítására alkalmasak a szintén zárt jellegű légkezelő berendezések. 

További híreink
2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 322 514 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. A járvány kezdete óta elvégze...
2021-02-21 21:24:05, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
A Momentum is bejelentette miniszterelnök-jelöltjét, így négyre nőtt a lehetséges ellenzéki jelöltek száma. A bejelentést felvezető videó már ízig-vérig kampányvideó volt...
2021-02-21 21:24:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal
Az engedély kiadását követően volt olyan professzor, aki ki is lépett a vakcina értékelését végző a testületből, mert a következményeket látva feleslegesnek érezte a munk...
2021-01-30 19:06:17, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mintha örökös hajnal lenne, olyan kihalt és csendes este nyolctól a város. Előfordul, hogy nem érek haza időbe...
Bővebben >>