. Ma Auguszta napja van.
Újra miénk a Liget
2019-03-21 19:10:12
Újra miénk a Liget

Újra miénk a Liget

Tűzzsonglőrök műsorával kezdődött az újszegedi liget átadóünnepsége. A város uniós támogatások segítségével egymilliárd forintot költött a beruházásra. Két futópályát alakítottak ki, fitneszparkot és játszóteret építettek, de arra is figyeltek, hogy a város tüdejéül szolgáló terület a korábbinál is zöldebb legyen, mindezt úgy, hogy a lakossági igényeket is felmérték.

Botka László elmondta, a fejlesztés során a fák, a cserjék és a bokrok száma is gyarapodott. A polgármester emlékeztetetett arra is, hogy a fejlesztés megkezdése előtt a város vezetése megkérdezte a szegedieket, hogy milyen funkciót akarnak a Ligetbe. És ez alapján készületek el a tervek. Egy városi liget akkor hasznos és jó, hogyha minél többen használni is tudják és olyan funkciók vannak benne, ami sok szegedi család számára vonzó – tette hozzá.

Joób Márton sportbizottsági elnökként és egykori sportolóként boldog, hogy nagyon sokféle sportágnak helyet ad majd a Liget, de újszegedi képviselőként is érintett a fejlesztésben.

Joób Márton önkormányzati képviselő szerint minden szegedinek egy nagyszerű élményt tud nyújtani ez a park. Örömét fejezte ki amiatt, hogy végre van Szegednek egy olyan parkja, ahol a családok megtalálják a kikapcsolódást, mind a kicsik, mind a nagyok, a sportolni vágyók, és a játszótérre igyekvő családok is.

A megújult újszegedi liget avatóünnepsége a felnőtt futók versenyével zárult, amely a polgármester jelzésére indult el.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>