. Ma Emma napja van.
Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták
2019-02-10 16:48:02
Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták

Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói szolidaritási akciót kezdeményeztek a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségének megvédése érdekében.

„Kedden a Magyar Tudományos Akadémia fennállásának egyik legfontosabb ülése fog lezajlani. A tét a magyar tudomány függetlensége és a tudás szabadsága.

Sokan nem tehetjük meg, hogy eljussunk a budapesti demonstrációra, ahol élőláncot fognak alkotni az Akadémia székháza körül.

Minden jelenlegi vagy egykori SZTE-s egyetemi polgárt, akik mégis szolidaritásukat szeretnék kifejezni az MTA-val, arra hívjuk, hogy kedden valamilyen LILA ruhadarabot, kendőt, vagy szalagot viseljenek, írjanak lila tollal, fessék a körmüket lilára, találjanak ki bármilyen kreatív megjelenítést a színnek!

A lila a tudás színe, ezzel a szimbólummal fejezzük ki szolidaritásunkat a Magyar Tudományos Akadémiával! A tudás és a tudomány szabadságáért!”

Ez a felhívás olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol már több mint 800 jelezték érdeklődésüket.

A szervezők kérnek minden egyetemi polgárt és szegedi lakost, hogy közösen tiltakozzanak a kormány lépése ellen, mégpedig lila szín viselésével. Ezzel az akcióval szegediek is csatlakoznak a Budapesten kívül már országosan, és határon túl is az MTA mellett kiálló közösségekhez.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>