. Ma Bernadett napja van.
Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták
2019-02-10 16:48:02
Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták

Tiltakozásra hívnak a szegedi egyetemisták

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói szolidaritási akciót kezdeményeztek a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségének megvédése érdekében.

„Kedden a Magyar Tudományos Akadémia fennállásának egyik legfontosabb ülése fog lezajlani. A tét a magyar tudomány függetlensége és a tudás szabadsága.

Sokan nem tehetjük meg, hogy eljussunk a budapesti demonstrációra, ahol élőláncot fognak alkotni az Akadémia székháza körül.

Minden jelenlegi vagy egykori SZTE-s egyetemi polgárt, akik mégis szolidaritásukat szeretnék kifejezni az MTA-val, arra hívjuk, hogy kedden valamilyen LILA ruhadarabot, kendőt, vagy szalagot viseljenek, írjanak lila tollal, fessék a körmüket lilára, találjanak ki bármilyen kreatív megjelenítést a színnek!

A lila a tudás színe, ezzel a szimbólummal fejezzük ki szolidaritásunkat a Magyar Tudományos Akadémiával! A tudás és a tudomány szabadságáért!”

Ez a felhívás olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol már több mint 800 jelezték érdeklődésüket.

A szervezők kérnek minden egyetemi polgárt és szegedi lakost, hogy közösen tiltakozzanak a kormány lépése ellen, mégpedig lila szín viselésével. Ezzel az akcióval szegediek is csatlakoznak a Budapesten kívül már országosan, és határon túl is az MTA mellett kiálló közösségekhez.

További híreink
Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
Egyedi kóddal és dézsmazárral látják el a jövőben a vényköteles gyógyszerek dobozát. Ennek segítségével ellenőrizhető minden készítmény eredetisége, és az, hogy kibontott...
2019-02-17 13:03:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
Ez évi első ülését tartotta pénteken Szeged Megyei jogú város közgyűlése. Ahogy az már lenni szokott, a februári ülés legfontosabb kérdése, hogyan alakul a város éves köl...
2019-02-17 11:11:33, Hírek, Fókuszban Bővebben
Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatást végez 2019. február 18. és 22. között Makkosháza és Baktó városrészekben.
2019-02-17 11:02:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Többfelé ónos esővel kezdődik a hét: több megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre. A...
Bővebben >>