. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Szegeden is sokan tüntettek a kormány ellen
2018-12-16 23:15:28
Szegeden is sokan tüntettek a kormány ellen

Szegeden is sokan tüntettek a kormány ellen

Tordai Bence országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért országos elnökségi tagja elmondta, Orbán Viktor hatalmát próbálja szimbolikusan lebontani. Dicsérte Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselőt, akit visszafogott úriemberként ismert meg, de a rabszolgatörvény elleni tiltakozásul ő is fújta a sípot a parlamentben. Beismerte, hogy „elschmittpalizták” Botka László ötletét, és ők is azt javasolják a munkáltatóknak, ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban kiemelte: Dühösek vagyunk, de erősek és okosak, ugyanazért a célért küzdünk. Ha egységes marad az ellenzék, akkor közösen le tudják bontani a Fidesz emelte falakat, meg tudják buktatni a kormányt.

Nagy Blanka gimnazista a Független Diákparlament tagja arról beszélt az Aradi vértanúk terén, hogy egy járvány terjed hazánkban, amely föl akarja falni az országot, tönkre akarja tenni az embereket. – Ebben az országban senki sem vagy, ha más nézeteket vallasz. Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy Orbán Viktor és barátai meggazdagodjanak. Túlóráznunk kell, gyereket kell szülnünk. Hol készüljön a gyerek? A munkahelyen?

Nagyon sokat skandálták ekkor a Mocskos Fidesz! Orbán, takarodj! Nem hagyjuk! Veletek vagyunk! rigmusokat.

Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke beszédében üzent Kövér Lászlónak. Felnőttük, adó fizetünk, Nem akarunk elmenni az országból, ha nem veszik el az álmainkat, és nem teszik tönkre Magyarországot. A Fidesz csak az erőből ért, legyünk az utcán addig, amíg nem vonják vissza a rabszolgatörvényt.

Nemcsak a Fideszé az ország, hanem mindenkié – mondta Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő, aki elmondta, büszke arra, hogy Kövér László megbüntette a Parlamentben. A Fidesz nem erős, hanem erőszakos, jelentette ki a képviselő, aki arra kérte az önkormányzatokat, csatlakozzanak minél többen Botka László kezdeményezéséhez.

A tüntetés moderátora, Györgyey János köszöntötte a közel ezer fős tömeget. Elmondta, mindenképpen el kellene érni, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, hiszen csak így van, lehet esély Orbánék korrupciós ügyeinek kivizsgálására. Elmondta azt is, meghívták az eseményre Lázár János és B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőket is. B. Nagy annyit jelzett vissza, hogy azért nem tud eljönni, mert az adventi gyertyagyújtáson vesz részt a Dóm téren.

Utoljára frissítve: 2018-12-16 23:16:14

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>