. Ma Auguszta napja van.
Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek
2019-03-09 15:59:12
Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek

Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek

A pickhandball.hu, a Mol-Pick Szeged honlapja összegyűjtött néhány rekordot, amelyet elért az együttes az elmúlt 14 mérkőzésen.

A csoportjában a második helyen végzett a Szeged. Mióta a mostani rendszer szerint zajlik a lebonyolítás, ilyen előkelő helyen még nem jutott tovább az együttes. Sőt eddig még a csoportkörben soha nem szerzett ennyi pontot, 20-at a csapat.

Itthon nem talált legyőzőre a Szeged, 5 győzelem mellett két döntetlen volt a mérleg, az újszegedi sportcsarnok az ellenfeleknek nem nagyon hozott sikert.

Idén pozitív lett a BL mérlege a MOL-Pick Szegednek, az évek során lejátszott 183 mérkőzésből 85 győzelem, 15 döntetlen és 82 vereség jött össze.

Az idei sorozatban született meg a csapat 5000. BL gólja, amelyet Bánhidi Bence szerezte. Azóta már további 61-et termeltek..

Eddig hét mérkőzést játszott a gárda hazai pályán, mindegyiken telt ház volt. De sok szurkoló idegenbe is elkísérte a csapatot, többek között Eszéken és Celjében is tele lett a szegedieknek fenntartott szektor.

A legnagyobb arányú győzelmet a kékek Celje ellen aratták, a szlovének ellen 33-24-re diadalmaskodtak hazai pályán. Idegenben a legnagyobb arányú győzelem háromgólos volt, Dániában a Skjernt győzték le 29-26-ra.

A legnagyobb vereség is háromgólos (29-26) volt, ezt a Nantes ellen szenvedte el a Szeged Franciaországban.

A csapat két tagja Nik Henigman és Stanislav Kaspárek élete első Bajnokok Ligája-meccsét játszotta az idei szezonban.

A Mol-Pick Szeged BL-gollövőlistáját Balogh Zsolt vezeti, aki már elérte a 300-as határt. Őt Jonas Källman követi 262 találattal. Dean Bombac pedig 200-asok táborát erősíti.

A Szeged a lengyel Orlen Wisla Plock folytatja a menetelését a legjobb nyolc közé jutásért. Az első mérkőzés idegenben lesz, a visszavágót pedig az újszegedi sportcsarnokban rendezik majd.

Forrás: pickhandball.hu

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>