. Ma Auguszta napja van.
Óriási verést kapott a MO-Pick Szeged Macedóniában
2019-04-27 00:19:06
Óriási verést kapott a MO-Pick Szeged Macedóniában

Óriási verést kapott a MO-Pick Szeged Macedóniában

A vendégek keretéből a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez hiányzott taktikai okok miatt. A hazaiaknál a montenegrói Vuko Borozan és a német Christian Dissinger nem szerepelt a keretben.

A szkopjei Jane Szandanszki Arénában ezúttal még a megszokottnál is forróbb volt a hangulat, a hírek szerint a csarnok hivatalos befogadóképességénél is több belépőjegyet adtak el, ugyanis a klub orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko kivonulása miatt minden bizonnyal jó ideig ez volt az utolsó BL-mérkőzés a macedón fővárosban.

Ennek megfelelően eksztázisban kezdett a hazai csapat, a szegediek viszont pontatlanok voltak, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. A macedónok öt perc alatt 4-0-s sorozatot produkáltak (8-4), és a folytatásban tovább növelték a különbséget, mivel a vendégek védekezése és kapusteljesítménye sem volt hatékony.

A Vardar szerb kapusa, Dejan Milosavljev kiválóan védett, ennek ellenére a magyar bajnokcsapat a hajrában egy 5-1-es sorozattal némileg csökkentette a hátrányát.

A második félidőben már Marin Sego védte a Szeged kapuját, de nem kapott megfelelő segítséget, mert a társai nem tűntek eléggé felkészültnek, és ez elsősorban védekezésben ütközött ki. A lett Dainis Kristopans, valamint a magyar csapat korábbi, a macedónok jelenlegi irányítója, a szlovén Stas Skube remekül játszott, a csongrádiak kulcsemberei közül viszont Bodó Richárd és Jorge Maqueda is gyengébben teljesített a megszokottnál.

A hullámzó mérkőzés egy újabb 3-0-s szegedi szériával folytatódott, a kapuba visszaállt Mirko Alilovic büntetőket védett, ám az önkívületi állapotban kézilabdázó házigazdáknak erre is volt válaszuk, és egy 10-3-as sorozattal zárták le a meccset. A vendégek megilletődöttnek tűntek, a játékuk kapkodóvá vált, így nem volt esélyük ismét szorossá tenni az eredményt, s nagyon nehéz helyzetből várhatják a hazai visszavágót.

A Vardar legeredményesebb játékosa Dainis Kristopans és a horvát Igor Karacic volt egyaránt nyolc góllal.

A két együttes kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és egy szegedi győzelem mellett ez volt a Vardar hatodik sikere.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik. A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

Vardar Szkopje (macedón) - MOL-Pick Szeged 31-23 (14-12)

A Szeged gólszerzői: Bánhidi 5, Balogh Zs., Bombac, Källman 3-3, Maqueda, Bodó, Sigurmannsson, Sostaric 2-2, Canellas 1

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>