. Ma Emma napja van.
Óriási szélvihar csapott le Szegedre
2019-09-09 18:02:05
Óriási szélvihar csapott le Szegedre

Óriási szélvihar csapott le Szegedre

112 km/h-ás, szinte orkánerejű szél csapott le Szegedre hétfőn délután. A belváros szinte teljes egészében háborús övezetté vált, mindenütt hatalmas volt a pusztítás.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő elmondta, kora délután érkeztek az első segélyhívások a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Legtöbben kidőlt fákról, leszakadt faágakról tettek bejelentést. Volt, ahol áramszünetvolt, a villamos forgalom is állt.

A Petőfi sugárúton nem tudtak közlekedni a villamosok, a sínekre ugyanis több fa is rádőlt. A Tisza Lajos körút és Attila utca sarkán derékba tört egy hatalmas fa, amelyet csak a troli felsővezetéke tartott. A zsinagóga környékén is leszakadtak a villanyvezetékek. Több helyszínre riasztották a mentőket is. Egy esetben egy autóra dőlt egy fa, amely mellett tulajdonosa állt, szerencsére a férfi megúszta sérülések nélkül. A vihar megrongálta a Jogi kar épületét és leszakította a Nemzeti Szánház tetejét is.

A Széchenyi téren személyi sérülés is történt a hirtelen jött viharban. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy ember életveszélyes koponyasérülést szenvedett, egy súlyos végtagsérültet és egy könnyű sérültet kellett még ellátniuk a mentősöknek.

A városban hatalmas károkat okozott a tornádó erejű szél. Az önkormányzat azonnali egyeztetést kezdeményezett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség szakembereivel.

Botka László polgármester elmondta, azonnal megkezdték a károk a felmérése. „Az már világosan látszik, hogy nagyon súlyos károk történtek. Középületek sérültek meg, a parkokban fák dőltek ki, a tömegközlekedést is időszakosan le kellett állítani. Én azonnali hatállyal 200 millió forintnyi alapot hoztam létre, csoportosítottam át a városi költségvetésben, hogy a következő napokban a kárenyhítést meg tudjuk tenni.” . mondta a polgármester.

Botka László saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>