. Ma Auguszta napja van.
Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged
2019-04-24 00:36:06
Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged

Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged

A magyar bajnok Szeged csütörtökön játszik a macedón Vardar Szkopje vendégeként, mert riválisa az ortodox húsvét miatt nem akart hétvégén meccset rendezni.

A 2017-ben BL-győztes Vardar orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko pénteken jelentette be, hogy hét sikeres év után idén nyártól anyagi okok miatt nem támogatja a klubot. A keret egyik legtapasztaltabb tagja, Timur Gyibirov elárulta: a játékosok megegyeztek, hogy valamennyi kötelezettségüket teljesítik a klubbal szemben, teljes odaadással fejezik be a szezont, és közben reménykednek, hogy a vezetőség is teljesíti a játékosokkal szemben fennálló kötelezettségeit. Utóbbi megjegyzésével arra utalt a kiváló balszélső, hogy a Vardar kézilabdázói hónapok óta nem kaptak fizetést.

"Mindez gyors és váratlan volt, enyhén szólva meglepett minket. Tudjuk, hogy a profi sport jelentős befektetéseket igényel. De mit tehetünk? Az élet megy tovább" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, a kellemetlen hír után nehéz dolguk van, de senki nem adta fel, mindenki szeretne ismét a BL négyes döntőjébe jutni, ami eddig kétszer, tavaly és tavalyelőtt sikerült.

A magyar válogatott beálló, Bánhidi Bence elmondta, ők is hallották, hogy a Vardar tulajdonosa a szezon végén elhagyja a csapatot, de nem szabad azt hinniük, hogy emiatt ellenfelük feltett kézzel megy majd a pályára.

A szegediek húsvétkor is végig edzettek, és vasárnap egy kisebb csapatépítő programjuk is volt: a kapus Marin Sego vezérletével malacsütésen vettek részt.

"Tisztában vagyunk vele, hogy ezen a két meccsen mi múlik. Nem túlzás, ha azt mondom, évek óta azon dolgozunk Szegeden, hogy a négy közé jussunk a BL-ben. Erre most minden lehetőségünk megvan. Remek a hangulat az öltözőben, mindenki tudja, mi a feladatunk" - nyilatkozta.

Bánhidi szerint a Veszprém ellen megnyert Magyar Kupa-döntőben 40-45 percig mutatott védekezéssel és támadójátékkal, illetve nagyszerű kapusteljesítménnyel már az idegenbeli első meccsen lehet esélyük a sikerre.

A Szeged és a Vardar Szkopje eddig nyolc tétmeccset játszott egymással, két döntetlen és öt vereség mellett a magyar együttes mindössze egyszer nyert, még 2004-ben. Az előző idény csoportkörében a csongrádi megyeszékhelyen 26-26-os döntetlen, a macedón fővárosban pedig 34-30-as hazai siker született.

A rájátszás első fordulójából a Szeged a lengyel Wisla Plock, a Vardar pedig a horvát PPD Zagreb ellen jutott tovább kettős győzelemmel.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>