. Ma Auguszta napja van.
Modern orvosi rendelő épül a Gáspár Zoltán utcában
2019-02-06 18:47:00
Modern orvosi rendelő épül a Gáspár Zoltán utcában

Modern orvosi rendelő épül a Gáspár Zoltán utcában

A kivitelező, a HPQ Plus Kft. már dolgozik a volt óvoda épületén, jelenleg bontási munkálatokat végeznek. A cég vezetője, Péter István elmondta, gyakorlatilag csak a tartófalak maradnak majd meg. Teljes közműhálózat cserét, valamint energetikai korszerűsítést végeznek majd, emellett új lesz az épület villamoshálózata is.

Solymos László alpolgármester kiemelte, az önkormányzat jelentős uniós és saját forrásokat fordít Szeged egészségügyi ellátóintézményeinek a korszerűsítésére. Ennek keretében tavaly teljesen megújult a Korondi utcai és a Budapesti körúti rendelőintézet, új egészségház épült Kiskundorozsmán, Tápén pedig a védőnők dolgozhatnak egy felújított épületben, ahová hamarosan beköltözhetnek.

Az új épület az északi városrész és Tarján lakosságát fogja kiszolgálni. Az orvosok, fogorvosok és védőnők a József Attila sugárúti rendelőből költöznek majd át.

Tóth Károly, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, 500 millió forintból egy korszerű, minden igényt kielégítő egészségügyi szolgáltatóközpontot alakítanak ki, ahol 6 orvos, 4 fogorvos, 6 védőnő és az őket segítő munkatársak dolgoznak majd.

A kivitelezőnek november 30-ig kell elkészülnie a munkával, amelyet egy hónapos átadás-átvétel követ majd. A megfelelő hatósági engedélyek megszerzése után az új rendelőközpont várhatóan 2020 márciustól fogadhatja majd a körzet betegeit.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>