. Ma Emma napja van.
Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az Emlékparkban
2019-07-03 20:05:10
Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az Emlékparkban

Mezőgazdasági gépek és veterán járművek az Emlékparkban

A skanzenben a 20. század első felére jellemző uradalmi gépszínek mintájára épült, új kiállítóhely is létesült, amelyben megcsodálható a közel 30 darabból álló mezőgazdasági gépgyűjtemény. Az Emlékparkban már korábban látott, restaurált példányok mellett újak is bekerültek a gyűjteménybe. A hiánypótló tárlatban többek között fogatos ekekapa, fagerendelyes mankókerekes ekekapa, hengeres magtisztító (triőr), HSCS szecskavágó, kétsoros kukorica vetőgép, 15 soros vetőgép, Johnston-féle szénagyűjtő gereblye, Hofherr-Schrantz cséplőgép, Fordson F20 HP traktor és gőzlokomobil is látható.

Július 6-án, szombaton a veterán járművek is a fókuszba kerülnek. A Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesülete szervezésében 35 jármű vesz részt a találkozón. A felvonuló járművek között megtalálható lesz VW 1200 DeLuxe (1972), Volga, BMW 51/3 Steib 350 oldalkocsival (1951), DKW F8 (1941), Pannonia T1 Duna oldalkocsival, Pannonia TLF Duna oldalkocsival, Trabant 601 kombi, Marusius (épített motorkerékpár, amellyel több díjat is nyertek) vagy Csepel D 125.

Az 1923-as Ford T-Modell Touring veterán gépjármű az USA-ból Kaliforniából származik eredeti papírokkal, az előző tulajdonos családja 1929-ben vásárolta meg az első tulajdonostól. Azóta csak a szükséges javításokat végezték el rajta a működés érdekében, így megmaradt az eredeti patinás állapotában. Tulajdonosa nyugdíjas otthonba került, oda nem vihette a családi járművet, ekkor kénytelen volt eladni. Mikor megtudta, hogy az egykori Ford főmérnök, Galamb József szülővárosába, Makóra kerül a Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesületéhez, amely veterán járművekkel foglalkozik, nagy örömmel adta el és más vevő szóba sem jöhetett.

További híreink
Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár előkészítése
Tiszaszigetnél és Röszkénél is megkezdődött az ideiglenes határzár építésének előkészítése - tájékoztatták a Csongrád megyei települések vezetői hétfőn az MTI-t.
2015-08-03 17:38:07, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Borszőlő termesztők figyelem!
Augusztustól komoly törvényváltozások lépnek hatályba. A szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló törvény módosítása augusztustól lehetővé teszi a nem művelt borszől...
2015-07-28 08:55:31, Hírek, Jogi rovat Bővebben
A forinthitelesekkel folytatódik a banki elszámolás
Legkésőbb szeptember végéig kell megkapniuk a forinthiteleseknek bankjuktól az elszámolásukat tartalmazó levelet, amelyből kiderül, mennyivel csökken a törlesztőrészletük...
2015-07-27 07:22:03, Hírek, Jogi rovat Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>