. Ma Emma napja van.
Még az idén indiai orrszarvúak költöznek a Vadasparknak
2019-03-13 19:35:26
Még az idén indiai orrszarvúak költöznek a Vadasparknak

Még az idén indiai orrszarvúak költöznek a Vadasparknak

Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Szegedi Vadaspark. Ebből a jeles alkalomból ismét egy nagyobb beruházást terveznek, amely méltó a születésnapját ünneplő állatkerthez. Tavaly az indiai elefántházat adták át, idén pedig a tervek szerint indiai orrszarvúak érkeznek majd Szegedre. Veprik Róbert igazgató elmondta, a látogatókat kérdezték meg, hogy milyen fajjal gyarapítsák a gyűjteményt és elsöprő mennyiségű szavazat érkezett az orrszarvúra.

Az illetékesekkel megindultak a tárgyalások és a Vadaspark két fiatal állatot kaphat a tenyészprogram keretében, amelyek itt szaporodnának. Emiatt is esett a választás erre a fajra.

A szegedi állatkert erdős környezetében a páncélos, azaz indiai orrszarvú tartható könnyen, ez is nagymértékben befolyásolta a döntést.

Veprik Róbert elmondta jelenleg a kifutó tervezése már megtörtént, az építéssel kapcsolatos közbeszerzés zajlik, így hamarosan elkezdődhet a munka.

A tavaly megépült elefántháznál kiemelt fontosságú volt a biztonság, hisz veszélyes állatokról van szó. Az orrszarvúak kifutójának építésekor szintén figyelembe kell venni ezeket a szempontokat is. „Szerencsére már kezdünk beletanulni a vastagbőrűek tartásába” – tette hozzá az igazgató.

A tervek szerint az orrszarvú ház nem csak az állatok otthona lesz, hanem látványosság is, mivel felidézi az élőhelyük jellegzetességét, a Taj Mahalt.

A tervek szerint szeptemberre elkészül az orrszarvúház és akkor megérkezhetnek az állatok is. A Szegedi Vadaspark fiatal állatokat kap majd, igaz azt még nem lehet tudni melyik állatkertből, de az biztos, hogy akár szaporodhatnak is majd itt.

A beruházás közel 120 millió forintba kerül. Az összeg nagyobb részét az állatkert saját forrásból biztosítja, de számíthatnak az önkormányzat anyagi segítségére is.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>