. Ma Márk napja van.
Különleges látványvilággal, élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát nyáron a Szabadtérin
2019-03-13 19:45:46
Különleges látványvilággal, élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát nyáron a Szabadtérin

Különleges látványvilággal, élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát nyáron a Szabadtérin

A Verdi-művet Kesselyák Gergely állítja színpadra, aki úgy fogalmazott, hogy az Aida számára remekmű, kompozíciós szempontból az operák operája. A karmester kivételes alkalmakkor vállalkozik rendezésre, látásmódjának egyedisége már a fesztiválon nagy sikerrel játszott Turandoton és Nabuccón is látszott.

A címszerepet a fiatal szoprán, Ádám Zsuzsanna énekli. Ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet életében először a hatalmas Dóm téri színpadon alakíthatja esténként négyezer ember előtt. A művész az elmúlt időszakban számos nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen: Milánóból első díjat hozott el, tavaly pedig a világhírű szoprán, Marton Éva énekversenyén második helyezést ért el.

Nemcsak Ádám Zsuzsannának lesz újdonság a szerep, hanem darabbeli partnerének, a Radamest játszó László Boldizsárnak is. A tenor egymás után az ötödik évadban léphet a színpadra a fesztiválon. Kálmándy Mihály bariton Amonasro, Etiópia királyának szerepét fogja énekelni, a fiatal basszus, Kiss András pedig Ramfis főpapot kelti életre. Először lép a Dóm téri színpadra a Magyar Állami Operaház mezzoszopránja, Gál Erika Amnerisként, valamint a Szegeden is jól ismert operaénekes, Kálnay Zsófia is, aki a főpapnőt alakítja. Egyiptom királyaként a nemzetközi karriert befutott basszust, Kovács István láthatja a közönség, a hírnököt pedig Szerekován János tenor énekeli.

A szólisták mellett több száz szereplőt igénylő grandiózus operához, melyben csak a kórus létszáma meghaladja a százhuszat, Zeke Edit álmodott sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet, melynek letisztult formavilágát Velich Rita művészi jelmezei oldják fel és egészítik ki.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>