. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi nagyállomáson
2015-07-31 09:50:01
Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi nagyállomáson

Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi nagyállomáson

(fotó: Kelemen Zoltán Gergely MTI) 

 

Bosnyákovits Tünde közölte, az ellenőrzésre a budapesti Nyugati pályaudvaron kedden észlelt nagyszámú emésztőrendszeri megbetegedés miatt volt szükség, mivel Szegedről naponta 700-800 migráns utazik vonaton a fővárosba.  A szegedi állomás előtti terület - ahol a migránsok ellátását segítő önkéntesek dolgoznak - higiéniai állapota megfelelő. Az önkéntesek faháza és az abban működő hűtőszekrények tiszták, ezeket rendszeresen takarítják, és ennek dokumentálása is előírásszerű - mondta a tisztifőorvos.
 Hozzátette: azt is megvizsgálják majd, hogy az élelmiszer, amelyet az önkéntesek a menekülteknek biztosítanak, biztos forrásból származik-e és minden előírásnak megfelel-e.  A MÁV munkatársainak tájékoztatása szerint az elmúlt három hétben a Budapestre közlekedő szerelvényeket az általános takarításon kívül fertőtlenítik is. 


A vasúti kocsikból egy járványügyi szakember mintákat vett, ezek tenyésztési eredménye egy hét múlva várható - mondta Bosnyákovits Tünde.

 

 A tisztifőorvos hangsúlyozta, egyértelmű, hogy a fővárosban észlelt hányásos-hasmenéses fertőzés Szegeden nem bukkant fel. A vasúttárasság és az önkéntesek is folyamatos megelőző tevékenységet végeznek.  Szőke-Tóth Ágnes, a migránsokat segítő egyik önkéntes újságíróknak elmondta, hogy az állomáshoz érkező minden csoport után összeszedik a szemetet, és fertőtlenítik a padokat, a kézmosókat, a közterületet.


Közölte, emésztőrendszeri megbetegedéssel az állomásra érkezők között nem találkoztak, a menekültek jellemzően kimerültek, a kánikula idején pedig gyakoriak voltak a kiszáradásos, napszúrásos esetek, az érintettek helyben vagy az egyetem sürgősségi osztályain megkapták a megfelelő ellátást - tudatta az MTI.

Utoljára frissítve: 2015-07-31 09:50:33

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>