. Ma Vilma napja van.
Kell cicaház a macskáknak?
2020-10-20 19:39:00
Kell cicaház a macskáknak?

Kell cicaház a macskáknak?

Cicaház beltérre

 

Bár a legtöbb cica nem igazán használja a beltéri cicaházakat, mégis megér egy próbát, főleg abban az esetben, ha fogékony rá. Az nagyon fontos, hogy a cicaház lehetőleg legyen nyitott, és úgy helyezzük el, hogy a bejárata a szoba ajtaja felé nézzen. Ez azért fontos, mert a macskák szeretik szemmel tartani a környezetüket, legyen szó a szobáról vagy épp az ott tartózkodókról. 

 

Egy jó minőségű kaparófa választása is jó lehet, mivel azok is rendelkeznek fedett résszel, így ha inkább elbújna a bársonytalpú, akkor arra is van lehetősége. Mivel a cicáknak lételemük a kaparászás, így kifejezetten előny, ha ezt az ötvözött verziót választod. Ha még nem találtad meg az ideális darabot, akkor nézz körül a Kedvence.hu-nál, és leld meg a tökéletes kaparófát!

 

Sőt, ha van kézügyességed, akkor akár te is elkészítheted neki a habitusához illő cicaházat. Szeret nézelődni az ablakban? Cicapárnát neki, vagy próbáljátok ki a függő cicaházat. Felfüggesztheted a plafonra, vagy akár egy állványon is helyet kaphat ez az izgalmas építmény. 


Ezenkívül a macskák mindenféle lehetőséget szívesen fogadnak, így akár kartonból vagy épp egy nagyobb dobozból is készülhet a választott búvóhely. 

 

Kültéri variáció

 

A kijárós cicák számára is készültünk ötletekkel, hiszen korántsem mindegy, hogy hol és hogyan üti el az időt a kedvenced. A szokásaitól függően alakíthatod ki a számára, de arra figyelj, hogy ha nincs kint sokat, akkor nem biztos, hogy igényli a kinti cicaházat. 

 

Amennyiben sok időt van a szabadban, akkor mindenképp érdemes meglepni egy cicaházzal, hiszen valahol le tud heveredni, ahol nem fázik meg, és még rá sem mászik semmilyen élősködő. Ebben az esetben nagyon lényeges, hogy milyen anyagból van a házikó, hiszen fontos, hogy ellenálljon az időjárási változásoknak. A hőszigetelés is fontos momentum, hiszen a lényeg, hogy ne fázzon a bársonytalpú. Emellett az sem mindegy, hogy mennyire találja vonzónak a cica, hiszen ha nem tetszik neki, akkor mi értelme is lenne a cicaháznak? Ebben az esetben a legjobb egy kis macskamenta, ami hatékony segítség abban, hogy bemenjen és megszeresse az új lakhelyét. 

 

A belső burkolat ne legyen nedvszívó, hiszen ellenkező esetben könnyen megfázhat alulról a macska. Törekedj a szalma használatára, mert az szárazon és melegen tartja a bársonytalpút. 

 

Az is lehetőség, hogy ha kijárós a kedvenced, hogy van egy cicaháza kinn és bent is, mivel így biztosan mindenhol kényelemben fogja érezni magát. Igazi élmény lesz neki, hogy mindenhol kedvére játszhat. 

További híreink
Csaknem megduplázódott a napi új fertőzöttek száma - meghalt Balázs Fecó zenész is
Csütörtökre 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 192 047 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Elh...
2020-11-27 20:27:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
Szörényi Levente teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jáno...
2020-11-20 21:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
New Balance őszi kollekció
Az ősz nem csak a szokásainkat írja át, de a ruhatárunkat is. A hűvösebb napok ugyanis teljesen más öltözetet igényelnek, különösen igaz ez a lábbelik terén! Tudtad példá...
2020-10-15 20:29:17, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gáti Oszkár szerint egy bizonyos kor után elkövetkezik az az idő, amikor az ember már nem tudja, mit beszél – ...
Bővebben >>