. Ma Gedeon napja van.
Kell cicaház a macskáknak?
2020-10-20 19:39:00
Kell cicaház a macskáknak?

Kell cicaház a macskáknak?

Cicaház beltérre

 

Bár a legtöbb cica nem igazán használja a beltéri cicaházakat, mégis megér egy próbát, főleg abban az esetben, ha fogékony rá. Az nagyon fontos, hogy a cicaház lehetőleg legyen nyitott, és úgy helyezzük el, hogy a bejárata a szoba ajtaja felé nézzen. Ez azért fontos, mert a macskák szeretik szemmel tartani a környezetüket, legyen szó a szobáról vagy épp az ott tartózkodókról. 

 

Egy jó minőségű kaparófa választása is jó lehet, mivel azok is rendelkeznek fedett résszel, így ha inkább elbújna a bársonytalpú, akkor arra is van lehetősége. Mivel a cicáknak lételemük a kaparászás, így kifejezetten előny, ha ezt az ötvözött verziót választod. Ha még nem találtad meg az ideális darabot, akkor nézz körül a Kedvence.hu-nál, és leld meg a tökéletes kaparófát!

 

Sőt, ha van kézügyességed, akkor akár te is elkészítheted neki a habitusához illő cicaházat. Szeret nézelődni az ablakban? Cicapárnát neki, vagy próbáljátok ki a függő cicaházat. Felfüggesztheted a plafonra, vagy akár egy állványon is helyet kaphat ez az izgalmas építmény. 


Ezenkívül a macskák mindenféle lehetőséget szívesen fogadnak, így akár kartonból vagy épp egy nagyobb dobozból is készülhet a választott búvóhely. 

 

Kültéri variáció

 

A kijárós cicák számára is készültünk ötletekkel, hiszen korántsem mindegy, hogy hol és hogyan üti el az időt a kedvenced. A szokásaitól függően alakíthatod ki a számára, de arra figyelj, hogy ha nincs kint sokat, akkor nem biztos, hogy igényli a kinti cicaházat. 

 

Amennyiben sok időt van a szabadban, akkor mindenképp érdemes meglepni egy cicaházzal, hiszen valahol le tud heveredni, ahol nem fázik meg, és még rá sem mászik semmilyen élősködő. Ebben az esetben nagyon lényeges, hogy milyen anyagból van a házikó, hiszen fontos, hogy ellenálljon az időjárási változásoknak. A hőszigetelés is fontos momentum, hiszen a lényeg, hogy ne fázzon a bársonytalpú. Emellett az sem mindegy, hogy mennyire találja vonzónak a cica, hiszen ha nem tetszik neki, akkor mi értelme is lenne a cicaháznak? Ebben az esetben a legjobb egy kis macskamenta, ami hatékony segítség abban, hogy bemenjen és megszeresse az új lakhelyét. 

 

A belső burkolat ne legyen nedvszívó, hiszen ellenkező esetben könnyen megfázhat alulról a macska. Törekedj a szalma használatára, mert az szárazon és melegen tartja a bársonytalpút. 

 

Az is lehetőség, hogy ha kijárós a kedvenced, hogy van egy cicaháza kinn és bent is, mivel így biztosan mindenhol kényelemben fogja érezni magát. Igazi élmény lesz neki, hogy mindenhol kedvére játszhat. 

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>