. Ma Ákos, Bátor napja van.
Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?
2021-01-15 21:52:19
Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?

Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?

Milyen a jó kerti párna?

 

Egy kerti párna akkor jó, ha minden értelemben ellátja a funkcióját, azaz tökéletesen illeszkedik a bútorra és nem mellesleg kényelmes is. Ezért úgy tehetünk a legtöbbet, hogy alaposan lemérjük azt a készítés előtt, hogy pont jó legyen a méret. A maximális kényelemért pedig rögzítsük a párnát a bútorra. Ez történhet kis fülekkel, megkötővel de akár csúszásgátlóval is, így tökéletesen ránk van bízva, hogy mi mellett döntünk.

 

Mivel kerti bútorról lévén szó, kiemelten fontos, hogy a rá kerülő párna huzata vízálló legyen és a nap se szívhassa ki a színét. Ne csak egy nyáron át tartson, mert az nem kifizetődő. Mindenképp kültéri bútorhoz való textíliákat használjunk, mert azok ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

 

A legjobb megoldás az, ha a huzat levehető és mosógépben mosható, mivel ebben az esetben könnyen tudjuk tisztítani. A csere szempontjából fontos, hogy ne hagyja el folyamatosan a gombokat, így lehetőleg cipzárt tegyünk bele. 

 

A kerti párna töltete is lényeges, mert ha nem jól szellőzik, akkor könnyen bepenészedik a beszivárgó nedvességtől. Ugyanilyen fontos, hogy mikor készen van a párna, ellenőrizzük, hogy megfelelő-e benne a töltet mennyisége, azaz ne legyen túl kemény, de túlságosan puha sem. A legideálisabb a szivacs, mint töltet, hiszen változó sűrűségű, így az élettartama is ennek függvényében változik. 

 

Stílus és színek

 

A párna stílusának illeszkednie kell a bútor stílusához, így már jó előre válasszuk ki, hogy mivel is szeretnénk dolgozni. Más szín megy a rattanhoz és más a raklapbútorokhoz. A lényeg, hogy bizonyos anyagok és színek összeállítása igazán emlékezetes elegyet képez, így mindenképp ajánlott az odafigyelés a választás során. Például a rattan hagyományos színéhez tökéletes a világosabb szürke és a bézs, amik bár könnyen koszolódnak, de nagyon mutatósak is. Mivel kültéren vannak, így ki vannak téve a koszolódásnak, de megéri a fáradságot. 

 

A színek harmóniájára a kerti bútorok esetében is törekedni kell, ami nem azt jelenti, hogy mindennek egységes színűnek kell lennie, de jó, ha hasonlóak. 

 

Maga a készítés sem bonyolult, hiszen ha megvan az anyag, akkor ki kell szabni a megfelelő méretet. Arra figyelni kell, hogy cipzár esetén plusz 2 centivel kell számolni, töltet esetén 5-10 centit kell ráhagyni. Színnel kifelé kell fordítani, majd megtűzni és összevarrni egy varrógéppel, majd a helyére varrni a cipzárt. Ezután ki kell fordítani és betölteni a töltetet, majd ha behúztuk a cipzárat, mehet is a kertbe a helyére. 

További híreink
2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 322 514 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. A járvány kezdete óta elvégze...
2021-02-21 21:24:05, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
A Momentum is bejelentette miniszterelnök-jelöltjét, így négyre nőtt a lehetséges ellenzéki jelöltek száma. A bejelentést felvezető videó már ízig-vérig kampányvideó volt...
2021-02-21 21:24:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal
Az engedély kiadását követően volt olyan professzor, aki ki is lépett a vakcina értékelését végző a testületből, mert a következményeket látva feleslegesnek érezte a munk...
2021-01-30 19:06:17, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tegnap éjszaka megnéztem A gyilkosok emlékműve c. filmet. A véleményem ismert: Gábor Zoltán Orgia c. remekművé...
Bővebben >>