. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Görögtűz és zongoraszóra komponált ünnepi tűzijáték augusztus 20-án, Szegeden
2015-08-13 10:12:00
Görögtűz és zongoraszóra komponált ünnepi tűzijáték augusztus 20-án, Szegeden

Görögtűz és zongoraszóra komponált ünnepi tűzijáték augusztus 20-án, Szegeden

Az Ünnepi Tűzijáték augusztus 20-án, este 21:00 – kor veszi kezdetét. Az idei tűzijáték egyik különlegessége, hogy a zenei aláfestést Neumann Balázs közismert zongoraművész fogja szolgáltatni a Tiszán úszva: a nemzetközileg is elismert jazz-zongoristát egy stégen úsztatják be a Tiszába, egyetlen zongorával, melynek hangját a RakpartFeszt nagyszínpadának hangfalaiba játsszák át. Az élő muzsikaszóra komponált tűzijáték fénypontja, egyben másik nagy újdonsága a Belvárosi Hídról lehulló görögtűz, mely első alkalommal színesíti az Államalapítás Ünnepét Szegeden.

 

Az Államalapítás Ünnepének idei programjai már délután 2-kor elkezdődnek a Huszár Mátyás Rakparton, ahol a Hóra Színház „A nemzet, a tánc, a kenyér és a dallam” című ünnepélyes megnyitója indítja el a programot. A délután folyamán többek között a szegedi JackdanimalZ és a PartyArcok adnak élő koncertet, délután 17:00 – tól érkezik majd a WellHello egy teljesen egyedi rekordkísérettel és egy SZIN-előzetessel, az esti órákban pedig Wolf Kati nagyzenekaros élő koncertje és az Útközband utcabálja garantálja a fantasztikus hangulatot.

 

Az Államalapítás Ünnepén, azzal összefonódva induló RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep egészen vasárnap estig várja a kilátogatókat, közel 200 -féle kisüzemi sörkülönlegességgel, extravagáns food truckokkal és számtalan gasztronómiai és zenei programmal. A hosszú hétvégén a teljesség igénye nélkül fellép a Compact Disco, a Mystery Gang és a Maszkura és a Tücsökraj is.

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>