. Ma Emma napja van.
Felújítják a Fő fasoron lévő víztorony körülötti teret
2019-01-24 13:17:03
Felújítják a Fő fasoron lévő víztorony körülötti teret

Felújítják a Fő fasoron lévő víztorony körülötti teret

A kivitelezés I. ütemében egy 10x20 méteres óriás hajó játszóeszközt telepítenek ide, ami önmagában sok játékelemet tartalmaz, és ezáltal több mint 100 gyermek tud egyidejűleg a hajón játszani. Ezen kívül streetball pálya, szabadtéri kondipark, rekreációt segítő pihenő rész is létesül. A téren mindezek mellett közel 68 lombos fát, és közel 500 cserjét ültetnek majd. Új LED lámpás világítást is kap a környék, amihez 5 kandelábert telepítenek. Különlegesség továbbá, hogy 5 darab úgynevezett heverésző dombot alakítanak majd ki a területen. Az újszegedi családok kikapcsolódását segítő park kialakítása több ütemben történik majd. A városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtökön tartott ülésén megszavazta az első ütem megkezdéséhez szükséges nettó 95 millió forintot.

Nemcsak az újszegediek örülhetnek azonban felújításoknak. Az út- és járdarekonstrukciós program folytatásaként ugyanis útfelújítási és forgalom-átalakítási munkálatok indulnak rövidesen. Ezek között szerepel például a Szeged Pláza parkolójához vezető út kiépítése a Kossuth Lajos sugárúti 117. számú épület parkolójától. Gyalogos átkelőhely létesül a Vaspálya és a Magyar utca csomópontjában, a Tündér utca és Csongrádi sugárút találkozásánál.

A dorozsmai Jerney utca és Orczi utcánál jelzőlámpás gyalogátkelőt alakítanak ki, szintén a Jerney utca környékét érinti, hogy a Törő és Vályogos utcák felé forgalomlassító elemeket építenek az úttestre. Nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Földmíves és Dobó utcák csomópontjába, ugyanilyen berendezés lesz a Kereszttöltés utca és Vajda utca között, ugyanakkor rakodóhelyeket alakítanak ki a Budapesti körút 10-16. számú épület mellett. A Bibó utcában megújítják az útburkolatot. A beruházások összköltsége meghaladja a bruttó 62 millió forintot.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>