. Ma Márk napja van.
EP-választás: Az ellenzék összefogását kéri Ujhelyi István
2018-12-30 13:26:24
EP-választás: Az ellenzék összefogását kéri Ujhelyi István

EP-választás: Az ellenzék összefogását kéri Ujhelyi István

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón kiemelte, egyre nagyobb az összefogás az Orbán-kormány ellen. Nagyon sok helyen és sokan tüntetnek a parlament által elfogadott rabszolgatörvény ellen. Nem csak Budapesten, de a vidéki városokban is az utcára vonulnak az emberek.

A május 26-i EP-választásokkal kapcsolatban bejelentett, egyeztetésre hívja az ellenzéki erőket annak érdekében, hogy minél szélesebb összefogás jöjjön létre:

„Ha Orbán az EP-választásokon kisebbségbe szorul, akkor a rezsim banánhéjra lép. Május 26-án óriási az ellenzéki pártok felelőssége, ezért január elejére az MSZP EP-kampányfőnökeként egyeztetésre hívom valamennyi ellenzéki párt EP-kampányfőnökét. Most az a felelősségünk, hogy többen legyünk, mint Orbánék. Arra vagyunk késztetve és kényszerítve, hogy együttműködjünk. Nyilván, ez nem jelent közös listát, de kötelességünk egyeztetni. Bízom abban, hogy minden olyan erő, amely részt akar venni az EP-választásokon, az eljön erre a beszélgetésre, és kitaláljuk azt, miként tudunk együtt mozgósítani. Ha ez sikerül, akkor együtt több mandátumot tudunk megszerezni, mint az Orbánt kiszolgálók. Ez nemcsak Magyarországnak fontos. Ha Orbán kisebbségbe szorul, ha kevesebb lesz a mandátuma, mint az Európa-párti erőknek, azzal gyengül. Gyengül a folyamatos blokkoló, zsarolópozíciója. Nekünk most Európáért és az európai Magyarországért is dolgoznunk kell.”

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>