. Ma Emma napja van.
Egyre több turista jön Szegedre és egyre tovább maradnak
2019-01-07 16:00:32
Egyre több turista jön Szegedre és egyre tovább maradnak

Egyre több turista jön Szegedre és egyre tovább maradnak

Tavaly júniusban költözött a Dugonics téri régi helyéről a Széchenyi térre a Tourinform iroda. Az új iroda sokkal frekventáltabb helyen van, könnyebben megtalálják a turisták.

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a sokkal tágasabb, európai színvonalú helyiség hamar népszerű lett a szegediek, illetve a városba érkező turisták körében, gyakorlatilag megduplázódott a látogatóik száma.

A turisztikai ágazat évek óta dinamikusan fejlődik hazánkban. Ezt Szegeden is lehet érezni, 2018-ban csak októberig már nagyjából 8%-os bővülést tapasztaltak a szakemberek. Folyamatosan nő a vendégek és az itt eltöltött vendégéjszakák száma. A mediterrán hangulat, a város építészete és a gazdag programkínálat nemcsak a hazai vendégeket, de a szerb, román és német turistákat is vonzza Szegedre. A látogatók számának növelése a cél 2019-ben is.

Ács Szilvia szerint sokkal több szerb vendéget lehetne Szegedre csábítani, illetve a hazai turizmusban is jelentős potenciál van. Ezen a piacon az online jelenlétet szeretnék megerősíteni,mivel a visszajelzések azt mutatják, egyre többen a különböző tematikus, illetve a szálláskereső oldalakról érdeklődnek a város iránt.

Hozzátette, a város vonzóképességét növelik azok az önkormányzati beruházások is, amelyek a közeljövőben elindulnak. Egy megújuló Széchenyi tér, egy Stefánia vagy egy modern Móra Ferenc Múzeum sokakat csábíthat majd Szegedre.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>