. Ma Márk napja van.
Csokicsodák hétvégéje az Árkádban
2019-02-15 14:00:18
Csokicsodák hétvégéje az Árkádban

Csokicsodák hétvégéje az Árkádban

A tavalyi rendezvény legnagyobb slágere a négy és fél méter magas, műsziklából készített, magából belga csokoládét kilövellő csokivulkán volt, amely idén megújult köntösben tér vissza. A vulkán körül egy csokival befújt terepasztalt alakítottak ki, ahol kisvasút szállítják a finomabbnál finomabb csokikat a vendégeknek. A terepasztal csokoládéból és marcipánból varázsolt épületei között ismert mesék karakterei, egyben jelenetei elevenednek meg: Hófehérke, Hamupipőke, és többek között Mici Mackó várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A középen elhelyezett vulkán pedig több mint 200 kiló olvasztott belga csokit lövell majd ki. A látványosság hivatalosan is magyar rekord, a monstrum az ország legnagyobb csoki-szökőkútja.

A gyerekeket egy fantasztikus játszótér is várja, ahol többek között gigantikus, 100% csokiból készített sakkbábukkal és ugyanezen alapanyagból készült lengőtekével játszhatnak a vendégek.

A felnőtteket interaktív csokimanufaktúra program is várja, itt neves csokoládé-mesterek vezényletével tanulhatnak bele a bonbon, trüffel és táblás csoki készítés rejtelmeibe. A rendezvény főszereplői az idén is a hazai kézműves manufaktúrák, akiknek standjain a hagyományos termékek mellett diétás, paleo – és fitness édességek is megtalálhatóak lesznek.

A szervezők zenés meglepetéseket is tartogatnak, többek között a szegedi funky-ikon Volvox, illetve Tóth Vera és Vastag Csaba élő koncertjei szórakoztatják a látogatókat.

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>