. Ma Andrea napja van.
Brutálisan megdrágultak a zöldségek
2019-07-31 22:31:08
Brutálisan megdrágultak a zöldségek

Brutálisan megdrágultak a zöldségek

A teljes KSH-termékkosár ára tavaly júniusban 644 100 forint volt, idén a 94 termék és szolgáltatás összeadott értéke 670 433 forintra emelkedett. Ez mintegy 4 százalékos drágulást jelent egyetlen év alatt.

A vizsgált termékek közül csupán tizenhét ára csökkent egy év alatt. Többek között a citromért és az almáért kell kevesebbet fizetni. Több termék azonban brutálisan megdrágult.

A legnagyobbat a vöröshagyma drágult, tavaly egy kilóért 197 forintot kellett fizetni, idén már 431 forintba került. A burgonya tavalyhoz képest 70 százalékkal drágult, a fejes káposzta ára pedig 42 százalékkal emelkedett egy év alatt. A félbarna kenyér ára is jelentősen emelkedett, közel 15 százalékkal.

A tíz legnagyobbat drágult termék fele zöldség, emellett a liszt (+12,23%) - és ebből következően a kenyér (+14,17%) - is felkerült a lista elejére. Látható, hogy a pékek egy az egyben ráverték a lisztdrágulást a vevőkre, sőt, még egy kicsit rá is tettek - vélhetően a megnőtt szállítási költségek miatt.

A húsok közül a sertéscomb ára emelkedett a legnagyobbat, idén 13,3 százalékkal kerül többe, mint tavaly.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>