. Ma Gedeon napja van.
Befejeződött a szegedi Odessza városrész közterületeinek megújítása
2019-06-15 18:15:33
Befejeződött a szegedi Odessza városrész közterületeinek megújítása

Befejeződött a szegedi Odessza városrész közterületeinek megújítása

A közlemény szerint a város mintegy 820 millió forint európai uniós támogatást kapott a beruházásra, ezt az önkormányzat 120 millió forinttal egészítette ki a járdák és bizonyos útszakaszok felújításának finanszírozására.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végezte. A projekt eredményeként korszerűsítették a köztereket, bővültek a zöldterületek, amelyeken öntözőrendszert építettek ki. Az aktív kikapcsolódás érdekében bővültek és megszépültek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és egy új kültéri fitneszpályát is kialakítottak.

A városrész új kapujában, a Maróczy Géza téren komplex térrekonstrukció történt: játszóteret alakítottak ki, napóra épült és fitneszberendezéseket helyeztek ki. A sakknagymesterről elnevezett közterületen sakkasztalok is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Korondi utcában új helytörténeti sétány létesült, térképekkel és fotókkal a városrészről. A környék növényzetét pedig új természetismereti tanösvény mutatja be. Az egykori kispiac helyszíne közösségi térré vált, sok fával, bokorral, ivókúttal, és bővültek az árusítóhelyek is.

A városrészben új járdák és gyalogátkelőhelyek épültek, akadálymentesek lettek a buszmegállók, új kerékpártárolókat helyeztek el és korszerűsítették a közvilágítást - áll a közleményben.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>