. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Áprilisban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált
2019-03-01 22:04:11
Áprilisban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált

Áprilisban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált

Barnák László főigazgató a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy április 8-13. között határon túli magyar színházak magyar szerzők műveiből készült előadásait mutatják be a szegedi Kisszínházban.

A színész-rendező kifejtette, a magyar kultúra határokon átívelő kincs. Bár több fesztivál is lehetőséget kínál a közönségnek arra, hogy megismerkedjen a határon túli magyar társulatok előadásaival, van még hely ezen a terepen, a Rekamié új színfolt lehet a hazai színházi palettán.

A nyitóelőadás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Az ördög próbája című produkciója lesz. Másnap Schilling Árpád és Láng Annamária Exit című darabját láthatja a közönség a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

A jugoszláv posztmodern egyik legfontosabb képviselője, Danilo Kis novellája alapján készült az Újvidéki Színházban a Borisz Davidovics síremléke című darab. Az Alekszandar Popovszki rendezte produkciót számos fesztiválon díjazták. A Zentai Magyar Kamaraszínház Molnár Ferenc örök érvényű klasszikusát, a Liliomot hozza el a fesztiválra, az izgalmas formanyelvű előadást Mészáros Tibor rendezte. A házigazda Szegedi Nemzeti Színház Závada Pál Az utolsó üzlet című produkciójával szerepel a fesztiválon, a drámát ősbemutatóként Lukáts Andor állította színpadra tavaly ősszel. A záró produkció Heltai Jenő Naftalin című komédiája lesz, melyet Novák Eszter rendezett a Nagyváradi Szigligeti Színházban.

Kísérőprogramként a fesztivál minden előadást követően közönségtalálkozót szerveznek az alkotókkal.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>