. Ma Márk napja van.
A szegediek dönthetik el, mi legyen az új uszoda neve
2019-02-01 19:40:56
A szegediek dönthetik el, mi legyen az új uszoda neve

A szegediek dönthetik el, mi legyen az új uszoda neve

Jó ütemben halad az új sportuszoda építés az Etelka soron. A város vezetése úgy döntött, ismételten a szegediekre bízza a névadást. Ez a módszer többek között a Szent-Györgyi Albert Agóra, a Móra Ferenc híd és a Napfényfürdő esetében is bevált és nagy sikert aratott, így most is várják a lakosság javaslatait. A felhívást a „Tervezzük együtt Szeged jövőjét!” kérdőívben találhatják meg az érdeklődők, emellett a város honlapján is lehet ötleteket küldeni.

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester elmondta, márciusig várják a javaslatokat, amelyekből egy szakmai zsűri választ majd ki ötöt. Erről az ötről pedig szegediek mondhatnak véleményt. Ennek a szavazásnak az eredményét figyelembe véve a végső döntést a közgyűlés hozza majd meg.

A név javaslatokkal kapcsolatban az önkormányzat nem tett semmiféle megkötést, bárki bármilyen nevet beküldhet.

Nagy Sándor bízik abban, hogy a szegediek nagyon jó ötletekkel állnak majd elő és biztos benne, valami szegedi kötődésű név lesz a nyerő.

Az Etelka sori új sportlétesítmény alapkövét tavaly augusztusban rakták le és tervek szerint az idei év végére el is készül. A 13 ezer négyzetméter alapterületű uszodaépületben lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás versenymedence, egy 25 méter hosszú, 6 pályás bemelegítő medence, egy meleg vizes tanmedence, valamint egy melegvizes külső-belső lazító ülőmedence is.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>