. Ma Auguszta napja van.
A szegedi közgyűlés baloldali többsége elutasította a rabszolgatörvényt
2018-12-22 17:13:20
A szegedi közgyűlés baloldali többsége elutasította a rabszolgatörvényt

A szegedi közgyűlés baloldali többsége elutasította a rabszolgatörvényt

Botka László polgármester elmondta a szegedi önkormányzat garantálja, nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Tóth Károly elmondta, a legújabb Eustat felmérés szerint már csak Bulgáriát előzzük meg a szegénységi rangsorban. Hiányolta a képviselő ebben a kérdésben a nemzeti konzultációt, hisz ez a törvény 4,5 millió embert érint. A KDNP képviselője Hűvös László szerint nincs rabszolgatörvény, ez hazugság. Szerinte a törvény azt teszi lehetővé, hogy mindenki annyit dolgozzon, amennyit akar.

Botka László szerint a jobboldal elképesztően cinikus, amikor azt állítja, hogy a munkáltató és a munkavállaló egyenlő fél. Ez nem igaz, hisz a dolgozó mindig kiszolgáltatottabb. Éppen ezért őt kell védeni. Nagy Sándor alpolgármester a vitában elmondta nem véletlen, hogy már 500-600 ezer magyar hagyta el az országot, mert úgy érzik, idehaza nem védik meg a törvények. Újabb százezrek fognak kivándorolni a rabszolgatörvény miatt, mert külföldön védik a dolgozók érdekeit.

Ménesi Imre szocialista képviselő hozzászólásában azt hangsúlyozta, a Fidesz szimplán hülyének nézi az embereket, hiszen senki sem mer majd ellent mondani a munkáltatónak, mert félti az állását.

A kereszténydemokrata politikus Haág Zalán csak a központi leckét mantrázta, új elemet nem hozott a vitában. Hozzászólásához csak annyit fűzött hozzá Botka László: „Amennyiben ezt így folytatja a Fidesz, akkor januárban tényleg egy óriási sztrájk jöhet.”

Szécsényi Rózsa szocialista képviselő szerint teljesen kilóg a lóláb, és jól látszik, hogy az Orbán-kormány teljesen a multik zsebében van.

Az előterjesztést végül 20 igen 6 nem (Farkas László, Haág Zalán, Hűvös László, Nógrádi Tibor, Póda Jenő, Rózsavölgyi József,) szavazattal fogadták el. A fideszes Mihálffy Béla tartózkodott.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>