. Ma Auguszta napja van.
A szárazság ellenszere: a párakapu
2020-10-13 18:03:30
A szárazság ellenszere: a párakapu

A szárazság ellenszere: a párakapu

A következő cikkben néhány hasznos hűsítő tippről olvashatsz bővebben. 

 

A párásítás szerepe

 

A nyári felfrissüléshez mindjárt itt egy különleges kedvenc, a párakapu. Rendkívül olcsó, gyors a telepítése és egy igazán egyszerű kialakítású szerkezet, ami biztosan csökkenti a hőérzetet. Működési elve is egyszerű, hiszen vízpermetet juttat a levegőbe, és ott, ahol működésbe kezd, akár 10 fokot is hűlhet a levegő! Emellett még a porszemeket is megköti, távol tartva a bogarakat, rovarokat. Hűtésre a legalkalmasabb, de a pollenes időszakban az allergiások számára is jó választás.

 

Szóval a párakapu egy hatékony kültéri klímaként funkcionál, ami teljesen hangtalanul működik. Fogyasztása is csak maximum 2 liter/óra fúvókánként. Egy csapra szerelhető gumicsőből, szórófejekből és csatlakozóból áll a szerkezet. A kapu a vizet szemcsésre porlasztja, aminek köszönhetően finom permetet szór.

 

Miért válasszuk a párakaput?

 

A párakaput először futóversenyeken, fesztiválokon és más rendezvényeken láthattuk. De ahogy egyre jobban megmutatkoztak használati előnyei, mint amilyen a vízfogyasztással való spórolás, a vállalkozói területen is elkezdték kiaknázni lehetőségeit.

 

Nyáron számos vendéglátóhely teraszán ott díszeleg. Sőt, a ventillátoros változatokat egyre inkább felváltották a napernyőre szerelhető változatok. A helyi önkormányzatok is felfedezték, hogy pozitív irányba befolyásolja az emberek közérzetét, ha a betondzsungelben párakapukat helyeznek ki. Szóval ma már ott vannak a játszótereken, a strandokon és városi köztereken is.

 

Ha neked is szükséged van a ház körül egy kis hűsítésre, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com teraszhűsítő eszközei neked is ötleteket adhatnak a témában!

 

Hűsölés a kertben

 

A párakapu tovább fejlődött, és szép lassan a privát életben is teret nyert, például az erkélyeken és teraszokon. A nagyobb területek hűtése sem akadály, ezekhez vásárolhatunk ún. párakapuszetteket, amelyeket a rendszer igénye szerint bővíthetünk. Bizonyos szettekben állítható fúvókákat, csőrögzítő kampókat és csipeszeket találunk, amelyeknek köszönhetően akár garázsokra, kerti pavilonra is rögzíthető a rendszer.

 

A hűsölés mellett az is lényeges, hogy a növények is megkapják a kellő ellátást. A vízpermet az emberi szervezet számára talán elegendő a hőségben, azonban a gyep vagy a virágágyás számára más hatékony megoldást kell találnod! Szerencsére az automata öntözőrendszer vagy a csepegtető öntözőrendszer ebben is segíthet!

Utoljára frissítve: 2020-10-13 18:04:30

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>