. Ma Ferenc napja van.
A szárazság ellenszere: a párakapu
2020-10-13 18:03:30
A szárazság ellenszere: a párakapu

A szárazság ellenszere: a párakapu

A következő cikkben néhány hasznos hűsítő tippről olvashatsz bővebben. 

 

A párásítás szerepe

 

A nyári felfrissüléshez mindjárt itt egy különleges kedvenc, a párakapu. Rendkívül olcsó, gyors a telepítése és egy igazán egyszerű kialakítású szerkezet, ami biztosan csökkenti a hőérzetet. Működési elve is egyszerű, hiszen vízpermetet juttat a levegőbe, és ott, ahol működésbe kezd, akár 10 fokot is hűlhet a levegő! Emellett még a porszemeket is megköti, távol tartva a bogarakat, rovarokat. Hűtésre a legalkalmasabb, de a pollenes időszakban az allergiások számára is jó választás.

 

Szóval a párakapu egy hatékony kültéri klímaként funkcionál, ami teljesen hangtalanul működik. Fogyasztása is csak maximum 2 liter/óra fúvókánként. Egy csapra szerelhető gumicsőből, szórófejekből és csatlakozóból áll a szerkezet. A kapu a vizet szemcsésre porlasztja, aminek köszönhetően finom permetet szór.

 

Miért válasszuk a párakaput?

 

A párakaput először futóversenyeken, fesztiválokon és más rendezvényeken láthattuk. De ahogy egyre jobban megmutatkoztak használati előnyei, mint amilyen a vízfogyasztással való spórolás, a vállalkozói területen is elkezdték kiaknázni lehetőségeit.

 

Nyáron számos vendéglátóhely teraszán ott díszeleg. Sőt, a ventillátoros változatokat egyre inkább felváltották a napernyőre szerelhető változatok. A helyi önkormányzatok is felfedezték, hogy pozitív irányba befolyásolja az emberek közérzetét, ha a betondzsungelben párakapukat helyeznek ki. Szóval ma már ott vannak a játszótereken, a strandokon és városi köztereken is.

 

Ha neked is szükséged van a ház körül egy kis hűsítésre, akkor az AutomataÖntözőrendszer.com teraszhűsítő eszközei neked is ötleteket adhatnak a témában!

 

Hűsölés a kertben

 

A párakapu tovább fejlődött, és szép lassan a privát életben is teret nyert, például az erkélyeken és teraszokon. A nagyobb területek hűtése sem akadály, ezekhez vásárolhatunk ún. párakapuszetteket, amelyeket a rendszer igénye szerint bővíthetünk. Bizonyos szettekben állítható fúvókákat, csőrögzítő kampókat és csipeszeket találunk, amelyeknek köszönhetően akár garázsokra, kerti pavilonra is rögzíthető a rendszer.

 

A hűsölés mellett az is lényeges, hogy a növények is megkapják a kellő ellátást. A vízpermet az emberi szervezet számára talán elegendő a hőségben, azonban a gyep vagy a virágágyás számára más hatékony megoldást kell találnod! Szerencsére az automata öntözőrendszer vagy a csepegtető öntözőrendszer ebben is segíthet!

Utoljára frissítve: 2020-10-13 18:04:30

További híreink
Csaknem megduplázódott a napi új fertőzöttek száma - meghalt Balázs Fecó zenész is
Csütörtökre 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 192 047 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Elh...
2020-11-27 20:27:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
Szörényi Levente teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jáno...
2020-11-20 21:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kell cicaház a macskáknak?
Meglepnéd a cicádat egy izgalmas és szórakoztató cicaházzal? Nem tudod, hogy milyennel lenne érdemes próbálkozni, ami azonnal elnyeri a tetszését? Maradj velünk és nézd m...
2020-10-20 19:39:00, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 444.hu vette észre a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak listáján, hogy 1985-ös sorszámmal egy újab...
Bővebben >>