. Ma Auguszta napja van.
A kötelező állami tankönyvek ellen tiltakoznak a szülők
2019-03-02 19:10:32
A kötelező állami tankönyvek ellen tiltakoznak a szülők

A kötelező állami tankönyvek ellen tiltakoznak a szülők

A tiltakozó szülők most egy videóüzenetben hívják fel a figyelmet a kormány döntésére és így tiltakoznak az új rendszer bevezetése ellen.

„Tudta, hogy a kormánytól idéntől megtiltja az iskoláknak, hogy magánkiadású tankönyveket rendeljenek?” – teszi fel a kérdést a videóban egy szülő. Az akcióhoz eddig már közel 4 ezren csatlakoztak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint lehetetlen oktatni az uniformizált tankönyvekből. Azonban tanároknak jogában áll, hogy a szülőkkel együttműködve a szülők vásárolják meg azt a tankönyvet, amit ők jónak gondolnak, illetve amit a tanár javasol. Éppen ezért a videóüzenetben szereplő Miklós György, arra ösztönzi a többi szülőt, keressék meg gyerekeik tanárait, és kérdezzék meg, melyik tankönyvet tartják a legjobbnak.

A szülők szerint az állami könyvek nem váltak be, azonban kormány szerint minden rendben van a tankönyvekkel, az Emmi államtitkára, Rétvári Bence azt mondta, egyre népszerűbbek, így nem is kell változtatni a mostani szabályozáson. A minisztérium szerint ráadásul a Szülői Hang videóját támogató közel 4 ezer szülő véleménye nem tekinthető mérvadónak.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>