. Ma Emma napja van.
A Kolozsvári tér lesz az új közösségi központ Móravárosban
2019-06-27 08:04:40
A Kolozsvári tér lesz az új közösségi központ Móravárosban

A Kolozsvári tér lesz az új közösségi központ Móravárosban

Aki legutoljára szeptemberben járt a Kolozsvári téren, az most rá sem ismer a területre. A korábban lepusztult betontenger és kikopott fű helyére térköves burkolat, felújított sportpálya, egy kibővített játszótér és sokkal nagyobb zöldfelület került. Emellett a kivitelező felújította a közműveket, elkészült az új csapadékelvezető rendszer, valamint kiépült a vízvezeték-hálózat egy új közkifolyóval.

A polgármester megnyitó beszédében köszönetet mondott a móravárosiaknak, a környékben élőknek és a civil szervezeteknek, mivel nekik, a véleményüknek és a javaslataiknak köszönhetően lett ilyen gyönyörű a terület. Emiatt lett a városrész igazi központja, agórája a Kolozsvári tér.

Kiemelte, a felújítás során nagyon fontos volt, hogy növekedje a téren a zöldfelületek aránya. Az önkormányzatnak az a célja, hogy Szeged legyen Magyarország legzöldebb városa a következő éveknek, ennek megfelelően minden beruházásnál fontos szempont a zöld területek növelése. Éppen ezért a felújítás során 505 cserjét, 329 évelőnövényt, 18 fát ültettek és 1390 négyzetméter füves területet alakítottak ki.

Botka László hozzátette Móravárosban két másik fejlesztés is zajlik. Egyrészt a városi útfelújítási program keretében munkálatok zajlanak a Farkas, a Gép és a Hernyós utcában, valamint a Kaszás utcában elkezdődött az új idősek klubjának az építése.

A polgármester elmondta, az elmúlt időszakban a városban több közösségi tér is megújult. Elkészült a Liget és az Odessza városrész rehabilitációja. Megújult a Klapka tér, Kiskundorozsmán, az új rendelő mellett parkot alakítottak ki és hamarosan elkezdődik az újszegedi Víztorony tér, a szőregi Rózsák tere, a Glattfelder tér, valamint a Szent György tér megújítása is. A kivitelező pedig nagy erőkkel dolgozik a Tarján városrészben.

Botka László beszéde végén külön köszöntötte a 60. születésnapját ünneplő iskola volt tanárait és diákjait is.

A Kolozsvári tér felújítása azonban nem zárult még le, kisebbik része egy másik pályázatból újulhat meg, hátra van még a kerékpáros tanpálya és a parkolók kialakítása, de ez a sétálni, sportolni és játszani vágyókat már nem fogja zavarni.

A téravatón családi nappal várták a környék lakót, ahol bemutatkoztak a Waldorf iskola tanulói. Volt arcfestés, ugrálóvár. Az éhesebbek megkóstolhatták a muffin-bár kínálatát, a melegben pedig nagyon jól esett a limonádé. A megnyitó csúcspontja Farkasházy Réka gyermekeknek szóló koncertje volt.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>