. Ma Andrea napja van.
60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül
2019-03-17 18:52:06
60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül

60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül

60 éve, 1959 júniusában adták át a szegedi vízitelepet a kajak-kenu és az evezős sportágak szerelmeseinek. Az NKM Szeged Vízisport Egyesület a jubileum alkalmából nagyszabású ünnepséget szervez június 29-én az elmúlt hatvan évre történő megemlékezés jegyében. A eseményen az egyesület vendégül látja a klub élő legendáit, a szegedi vízisport ikonjait, valamint bemutatja a vízitelep történetét.

 „A szőke Tisza 1959 óta megszámlálhatatlan élményt, emléket, sikert, fájdalmat, örömöt vagy bánatot sodort magával. Akik azonban közelebbi ismeretségbe kerültek a kajak-kenu vagy az evezős sportág titkaival, a tavasszal éledő folyó illatával, a varsákkal és a „tiszavirágzással”, az edzések izzadságszagú örömével, a siker boldogító érzésével, az életre szóló barátságokkal, a valahová tartozás biztonságos érzésével, azok nem felejthetik el azt, amit számukra a vízitelep adott. Az NKM Szeged VE szeretne méltóképpen megemlékezni az elmúlt évtizedekről, ezért a klub március 16-án elindítja a „Vízitelep 60 – gyűjtsük össze együtt az emlékeket” kampányát” – emelte ki Petrovics Kálmán, az NKM Szeged Vízisport Egyesület klubigazgatója.

A klub várja mindazok segítségét, akik őriznek otthon egy-egy archív fotót vagy tárgyi emléket a szegedi vízitelepről, és azokat szívesen megosztanák a nagyközönséggel. Ebben segíthetnek a régi dobozokból előkotort fekete-fehér fényképek, oklevelek és emlékkönyvek.

A sportrajongók és a vízitelep barátai a kiállításra felajánlott fényképeiket a szegedivizitelep60@gmail.com e-mail címre küldhetik el április 15-ig, de a fotókat, illetve az egyéb tárgyi emlékeket személyesen is bevihetik a vízitelepre (Szeged, Felső Tisza-part 4.).

Az emlékgyűjtésben résztvevőket a klub meghívja a 60. évfordulóra rendezett ünnepségre, valamint a beküldők között június 29-én értékes nyereményeket is kisorsolnak majd. Gazdára talál egy darab 2 fő részére az A-szektorba szóló páros bérlet az augusztusi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra, illetve három darab egyesületi melegítő is.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>