. Ma Tibor napja van.

Ismét örökös tagokat választhat a közönség a Halhatatlanok Társulatába, amely az idén újra nyolc új taggal bővülhet. A telefonos szavazatokat november végéig várják a jelöltekre, a díjakat decemberben adják át és portréműsort is készítenek a díjazottakkal.

 

A kuratórium döntése szerint a színművésznő kategória jelöltje Eszenyi Enikő, Kováts Adél, Kútvölgyi Erzsébet ésTímár Éva, a színművész kategóriáé pedig Gáspár Sándor, Mácsai Pál, Máté Gábor és Sinkó László. Az operaénekesek közül Gulyás Dénesre, Lukács Gyöngyire, Ötvös Csabára és Zempléni Máriára, a táncművész kategóriában pedig Bajári Leventére, Juronics Tamásra, Ladányi Andreára és Popova Aleszjára szavazhat a közönség.

 

A Halhatatlanok társulatáról és a szavazásról további információ a www.orokostagsag.hu honlapon található.

 

Juronics Tamásnak és a Szegedi Kortárs Balettnek sok a felkérése. November elejjén mutatja be Szegeden a társulat a Rítus című új darabot, amelyet azonnal visznek Pestre is. Ezen kívül a Kossuth- díjas koreográfus operát is rendez Szegeden és Nagyváradon.

A Nemzeti Filharmonikusok felkérésére pedig jövőre felkérést kapott a 150 éve született Richard Strauss József legendája című balettjére, amely egy nagyszabású darab lesz a Művészetek Palotájában.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>